/ - SRDJAN BOLJEVIC
26/09/2024 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čarapić: Današnjim glasanjem obezbjeđena prosječna plata od 1.000 eura

Današnjim usvajanjem tri zakona koje je parlamentu vratio Jakov Milatović, parlamentarna većina obezbijedila je da prosječna plata u Crnoj Gori već u oktobru bude najmanje 1.000 eura., saopštio je šef poslaničkog kluba PES-a Vasilije Čarapić.

- Spriječili smo cilj propagandne mašinerije i zloupotrebe pozicija moći da se minimalne zarade građanima ne povećaju na 600 eura, odnosno 800 eura. Antivladina koalicija koja po DPS-ovom modelu održavanja građana siromašnim, nije uspjela ni da malicioznim narativima poništi uspjeh dobijanja IBAR-a i zaustavi evropski put. Danas je Vlada Crne Gore usvojila reformsku agendu zahvaljujući kojoj ćemo moći da raspolažemo evropskim sredstvima u iznosu od preko 380 miliona eura, naveo je Čarapić.

Kako je istakao, današnja poruka vladajuće većine je da od evropskih integracija i poboljšanja ekonomskog položaja građana za nas ne postoji prioritetniji cilj.

- Svakako, žalimo što u ostalim nosiocima ključnih funkcija nema dovoljno razuma da zanemare uskopolitičke razlike i okupe se oko naše progresivne agende, zaključuje Čarapić.

Spajić: Jači od opstrukcija antivladine koalicije, čestitamo oktobarske prosječne zarade od 1.000 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

26. septembar 2024 19:21