/ - ЦГО
02/10/2021 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Заштите интегритет Управе за инспекциjске послове

Забрињава што jе в.д. директорка Ступић, коjа jе jавно навела да неће поступити по налогу инспекциjе, охрабрена изjавама и посjетама политичких функционера владаjуће већине

Центар за грађанско образовање (ЦГО) jе тражио од в.д. директора Управе за инспекциjске послове Илира Харасаниjа и Дритана Абазовића, потпредсједника Влада Црне Горе, да заштите интегритет ове Управе коjа jе изложена непримjереним политичким притисцима због обавезуjућег инспекциjског налога да се уклони религиjско обиљежjе из гимназиjе у Котору.

Забрињава што jе в.д. директорка Ступић, коjа jе jавно навела да неће поступити по налогу инспекциjе, охрабрена изjавама и посjетама политичких функционера владаjуће већине. Посебно брине подршка ресорне министарке просвjете за такво кршење одлука надлежних органа.

ЦГО jе раниjе упутио и захтjев за хитно поступање Управе за инспекцијске пословеЦГ, тражећи да изврше контролни надзор и утврде да ли jе религиjско обиљежjе из гимназиjе у Котору уклоњено у датом року, али и позвао Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића да иницираjу смjену ресорне министарке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 09:03