Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK
02/10/2024 u 09:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crna Gora domaćin regionalnog Samita lidera Brdo-Brioni procesa

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović biće domaćin Samita lidera Brdo- Brioni Procesa, koji će se 7. i 8. oktobra održati u Porto Montenegru u Tivtu.

- Tokom trajanja Samita biće održana plenarna sjednica, na kojoj će se razgovarati o pitanjima unapređenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije - saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Nakon plenarne sjednice, kako su naveli, uslijediće pres konferencija na kojoj će govoriti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Milatović biće domaćin i svečane večere za lidere Brdo- Brioni procesa 7. oktobra kao i svečanog ručka dan kasnije.

Predstojeći samit lidera Brdo- Brioni Procesa prilika je da se potvrde dobrosusjedski odnosi i ojača regionalna saradnja, te da se iskaže potreba za intenziviranjem strateškog dijaloga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

Proces Brdo- Brioni zajednička je slovenačko- hrvatska inicijativa pokrenuta 2010. godine, osnovana radi jačanja uzajamnog povjerenja i pomoći zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Članovi inicijative su i Crna Gora, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 09:16