Владислав Дајковић / - Владислав Дајковић
26/05/2021 u 11:52 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дајковић: Спреман сам да будем кандидат за градоначелника Подгорице

Дајковић за портал Дана истиче да је спреман да прихвати кандидатуру, ако конституенти коалиције За будућност Црне Горе и За будућност Подгорице, процијене да је најбољи кандидат

Млади црногорски политичар Владислав Дајковић каже да је спреман да буде кандидат за градоначелника Подгорице, на изборима који ће бити одржани 2022. године, ако конституенти коалиције За будућност Црне Горе процијене да је он најбоља личност за то.

Дајковић је у изјабви за портал Дана, казао да је, ако буде бољих кандидата, спреман да буде и посљедњи на листи на тим изборима.

- У Никшићу је остварена историјска побједа, онда у Херцег Новом и остаје нам Подгорица. Главни град Црне Горе ће бити најважнија битка управо због тога што се ради о највећем граду у Црној Гори. Она је Црна Гора иу малом и то је град огромних подјела и сматрам да ће избори у Подгорици и избори за градоначелника бити, у суштини, нека врста Косовске битке. Бориће се Немањин град како се некада и звала Подгорица и Титоград - каже Дајковић за наш портал.

Он истиче да је спреман да прихватим кандидатуру, ако конституенти коалиције За будућност Црне Горе и За будућност Подгорице, процијене да је Владислав Дајковић најбољи кандидат.

- Уколико буде бољег кандидата и уколико буде процјена да Дајковић треба да оде на зачеље листе, ја ћу поћи на зачеље. Али свакако размишљам и о кандидатури и о давању доприноса тој политичкој борби. Подгорица је град у којем сам поникао, град у коме сам направио прве кораке. У Подгорици сам ишао у вртић, основну и средњу школу, из ње отишао у свијет на школовање... Опет сам се вратио у Подгорицу. У Црној Гори планирам породицу и будућност Дајковића, како сам у једном шаљивом видео споту рекао - каже он.

Дајковић наглашава да ће на наредним изборима дати све од себе.

- Подгорица мора, након 70 и више година, да постане слободан град. Она мора да буде град у коме неће бити срамота да се слави слава града. Она мора бити град у коме ће Српска православна црква да ужива сво поштовање и град у коме ћемо, умјесто Јосипу Брозу Титу, споменик подизати најпознатијем Подгоричанину, њеном онсивачи Стефану Немањи, ономе који се родио тамо и ко је фактички утемељио православље - закључује Дајковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:16