Aleksandar Damjanović / - BOJANA CUPIC/FLICKR.COM
05/03/2024 u 20:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović najavio formiranje partije: Potreba je da se uozbilji politička scena u Crnoj Gori

Bivši ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da se nakon prestanka funkcije nije puno pojavljivao u javnosti, ali je dodao da postoji ozbiljno interesovanje velikog broja građana da se definiše politička platforma i da se krene u određenu političku akciju.

Bivši ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da se nakon prestanka funkcije nije puno pojavljivao u javnosti, ali je dodao da postoji ozbiljno interesovanje velikog broja građana da se definiše politička platforma i da se krene u određenu političku akciju.

- Nakon prestanka funkcije nisam se mnogo pojavljivao u javnosti, ali sam u par navrata istakao da postoji ozbiljno interesovanje velikog broja građana da se definiše politička platforma ili opcija i da se krene u određenu političku akciju, imajući u vidu ne baš vesela dešavanja u državi. To interesovanje rezultira da se sa građanima razgovara i da se negdje procjenjuje momenat i politička potreba i dinamika eventualnog osnivanja političkog pokreta u kojem bi pored nekadašnjih funkcionera SNP-a bili i pojedinci koji nisu bili politički angažovani do sada i neki iz drugih partija. Razmišlja se o pokretu i potreba je da se uozbilji politička scena u Crnoj Gori koja je dosta neozbiljna - kazao je Damjanović u emisiji Press plus na Adria TV.

- Dinamika formiranja pokreta zavisiće od toka razgovora sa građanima - dodao je on.

Damjanović je naveo da bi se radovao da ova aktuelna politička većina formira stabilnu vladu, koja je trenutno samo na papiru.

- Stabilnosti u Vladi u realnom političkom životu nema puno. Imamo mi dosta događaja i mimo parlamentarnih izbora, lokalni izbori u Kotoru,  Andrijevici, Šavniku, Budvi.. Onda i sa te strane treba posmatrati dinamiku eventualnog osnivanja pokreta- kazao je Damjanović.

On je naveo da se razgovara i sa poslanicima u tekućem sazivu parlamenta, ali nije želio da govorio o imenima.

Kandidat za gradonačelnika SNP-a i član Upravnog odbora “Plantaža” Nebojša Vuksanović naveo je da postoji percepcija o velikom broju partija, a ovdje se, kako je dodao ne radi o kvantitetu, nego o kvalitetu.

 -Posle 30. avgusta nastale su neke kratkotrajne koalicije i kad se nešto radi neplanski onda kratko traje - rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:45