Дамјановић / Фото: Иван Петровић Ипе
07/12/2021 u 21:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић: Спајић ми је нудио мјесто министра у реконструисаној Влади

У Црној Гори је проблем систем и што се не даје шанса да се поштено ради, казао је он

Смијењени в.д директора Управе прихода и царина Александар Дамјановић казао је вечерас, гостујући на ТВ Адриа, да му није објашњено зашто му није продужен мандат.

Дамјановић је такође казао да му је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић понудио министарску позицију у потенцијално реконструисаној влади.

-У септембру сам отворио теме са Спајићем зашто ми се не дају помоћници и зашто се не отварају неки конкурси, а добио сам одговор да он мисли да нисам оптималан за функцију коју обављам, већ да треба да обављам неку другу, можда и министарску ако се Влада реконструише- казао је Дамјановић.

Открио је да након састанка са Спајићем није било никакве комуникације, као и да је потом Влада донијела одлуку о престанку његовог в.д статуса.

-Не знам и нећу да тумачим суштинске разлоге смјене. Нисам сигуран да од времена кад сам смијењен па до сада има и приближних резултат. Овдје је проблем систем и што се не даје шанса да се поштено ради - казао је Дамјановић.

Додаје да онај ко га је смјенио није ништа добро направио систему и држави.

-Малициозно је слати циничне опаске како неке акције нису биле познате в.д директору Управе прихода и царина попут акција сузбијања кокаина. То није могуће обавити без првог човјека у управи тј. мог знања- навео је Дамјановић. 

Говорећи о акцији заплијене кокаина, Дамјановић каже да су за њу најзаслужнији Управа прихода и царина и Управа полиције уз податке које су добили од међународних партнера.

Према његовим тврдњама, потпредсједник Владе Дритан Абазовић никад није рекао да он није имао сазнања о акцији заплијене кокаина.

-Сва сазнања сам имао, а такође два службеника Управе прихода и царина која су имала сазнања треба да добију награду која им је обећана- закључио је Дамјановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:33