Druga sjednica proljećnog zasjedanja Skupštine / - FOTO: PORTAL DAN
11/03/2024 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Skupština nije usvojila predlog za razrješenje Mandića: Za smjenu glasalo 27 poslanika, 44 protiv

Protiv razrješenja Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore glasalo je 44 poslanika, čime nije usvojen predlog za njegovu smjenu koji je inicirala Demokratska partija socijalista (DPS). Za smjenu Mandića glasalo je 27 poslanika.

Tok sjednice: 

Inicijativu za razrješenje Mandića podnijela je Demokratska partija socijalista, uz obrazloženje da on nije dostojan da obavlja tu funkciju, ali je Pokret Evropa sad (PES) zatražio da se ta tačka skine sa dnevnog reda današnje sjednice.

Kako Portal Dan saznaje nezvanično, raspravljaće se o razrješenju Andrije Mandića. 

DNP neće glasati da se ta tačka ukloni sa dnevnog reda.

Na dnevnom redu će, osim predloga za razrješenje Mandića, biti i predlozi zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, o dopunama Zakona o biračkom spisku i o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o osiguranju, Predlogu zakona o upravljanju otpadom, a na dnevnom redu su i predlozi izmjena i dopuna zakona o industrijskim emisijama i o biocidnim proizvodima, kao i tačka izbori, imenovanja i razrješenja.

Iz Skupštine su naglasili da se radi o predloženom dnevnom redu i da će se poslanici o njemu izjasniti na samoj sjednici.

Danas će poslanici raspravljati o predlozima zakona o visokom obrazovanju; o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći;  izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju; o upravljanju otpadom; dopuni Zakona o industrijskim emisijama i o izmjenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima.

U međuvremenu je PES saopštio da neće glasati za predlog smjene Andrije Mandića i predlog zakona o izmjenama i dopinama glasačkog spiska. 

Takođe, poslanici će glasati o imenovanjima i razrješenjima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 12:39