Даниловић / Фото: Фејсбук
11/08/2021 u 19:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић оптужио Ђукановића да жели хаос на Цетињу, ДПС: Ти си рент-а- писац

Лидер Уједињене тврди да ће се закулисне радње ДПС-у вратити с каматом

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић поручио је данас да иза пријетњи да митрополит Јоаникије неће бити устоличен на Цетињу стоје ДПС и Мило Ђукановић лично.

- Иза свих ових немуштих пријетњи спакованих у молбе и зарицања да 4. септембра неће бити устоличења владике Јоаникија на Цетињу стоји једна једина рушитељска и мрзитељска структура у Црној Гори - јасно је да се ради о ДПС-у, о Ђукановићу лично, о злослутној крвомутњи и прижељкивању хаоса. На сву срећу мала је то снага, али на несрећу мала је и памет- поручио је Даниловић.

Јасно је, наводи Даниловић, шта и ко стоји иза ове најављене "побуне" и порука о недостојности.

- Ђукановић мора знати да смо добро научили да је његово ћутање одобравање те да најоданије закува метеж онда када побјегне гдје год, на љетовање или зимовање, у Дубаи или на Флориду. Ипак, Предсједник Црне Горе неће побјећи од одговорности ни за минуло, ни за будуће сијање мржње. Он је на Цетињу дођош, а митрополит Јоаникије је с Цетињем подијелио једино богатство које му је преостало - живот, и то онај монашки - навео Даниловић.

Ђукановићу се, без околишења, поручује Даниловић, мора ставити до знања да би му се закулисне радње у вези устоличења митрополита Јоаникија, могу вратити с каматом.

- Групе острашћених и "јуродивих шефа ради", које ДПС-ова претходница и коалициони партери молећиво-пријетећи гурају у "отпор" и атак на Цетињски манастир, могле би се претворити у народ који ће с Булевара Светог Петра, из зграде Предсједника, испратити њега лично, давно недостојног мјеста и функције коју обавља. И нећемо се крити, и нећемо га много молити. Наук који може извући из овога текста је љековит; не подгријавај разуре и не играј на примитивизам - сједи ђе си, ни за ту нијеси - закључио је Даниловић.

Из ДПС-а Пријестонице су му одговорили да је изрекао гомилу неистина и да то има за циљ једино да фалсификује чињенице из не тако давне прошлости.

- Најављене грађанске протесте Даниловић жели да припише нашој партији, не би ли тако отворио пут за даље манипулације којима ће се власт убудуће служити. А власт, таква каква јесте, потеже давно маргинализованог Даниловића да им припрема терен за оно што кукавички нијесу у стању сами да изговоре- додали су из ове опозиционе партије. 

Даниловића су назвали рент- а- писцем саопштења.

- Све остало из Даниловићевог писменог састава на тему „Мој доживљај Цетиња“ нема везе са реалношћу, па се не може ни озбиљно коментарисати. Можда, ако Даниловић ово саопштење изражајно изрецитује за свој YоуТубе канал, неко и схвати радњу приче. ДПС и њен предсједник Мило Ђукановић немају никакве везе са организацијом протеста на Цетињу најављених за 4. септембар, а због ових лажних навода ДПС ће надлежном тужилаштву поднијети кривичну пријаву против Горана Даниловића. Свакако, на Цетињу ћемо бити, не као организатори, већ као грађани Црне Горе и пријатељи Пријестонице- навели су из ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 20:14