Даниловић / Фото: Архива
15/10/2021 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић пита Ђукановића: Колико ти је Срба и Српкиња у ДПС-у?

Он ни у побједама, ни у поразу не може да нађе мјеру, поручује предсједник Уједињене Црне Горе

Лидер Уједињене Горан Даниловић каже да му је испод части да се бави политиком предсједника Црне Горе и лидера ДПС-а Мила Ђукановића за коју каже да је "бајата, потказивачка и лажава". 

Тврди да Ђукановић ни у побједама, ни у поразу, не може да нађе мјеру.

- Ђукановић не одустаје. За све је крив "српски свет" и руска продужена рука? Kаже да је претходно исфабрикована лаж да су Срби угрожени у Црној Гори. Бадава му је објашњавати одговарајући како заслужује, дакле, грубо и без имало уважавања. Предсједник државе и да не јурца около и оговара нову већину, да не лаже о историјским приликама и не натуца о културолошким разликама, никад више не бих једно слово написао о њему- навео је Даниловић. 

Истиче да би се Ђуканови одрекао сјутра свог народа само за још мало власти.

- Kад истекне рок трајања политици и политичару нико их више не може повратити на трон, па ни они сами било којом понудом и упорним шпијањем. Просто, испише се политичко вријеме. Готово је с том насилничком и бахатом владавином.  Ово што сад имамо далеко је од очекиваног и доброг али је за Ђукановићево наслеђе весеље и радовање. По оној народној дође вријеме кад је појединцу свеједно хоћете ли му рећи киш или гућ. Чувајући, када је већ тако, властито достојанство, имам само пар питања за предсједника Црне Горе: шта мислите колико је Српкиња и Срба и данас на Заводу за запошљавање, без обзира на промјену власти, колико је Српкиња и Срба у Главном одбору вашег ДПС- а, колико је Српкиња и Срба запослено у кабинету Предсједника Црне Горе, колико новца сте издвојили за српске институције културе у посљедњих 15 година, колико сте српских свештенослужитеља истјерали из Црне Горе?- пита Даниловић 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:13