Давидовић / - Фото: Иван Петровић Ипе
24/08/2021 u 21:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Давидовић љут на свештенике: Све што је митрополит Амфилохије градио сте деградирали

Годинама гледате како нам Вучић издаје и продаје Косово, ћутите и подилазите му, тврди лидер Народног покрета

Лидер Народног покрета Миодраг Дака Давидовић огласио се вечерас након информације да је отац Гојко Перовић смијењен са функције ректора цетињске Богословије, поручивши да га бројни свештеници блокирају и бришу из пријатеља. 

Како је казао, "све што је митрополит Амфилохије градио су уништили и деградирали, а од 30 година његовог наслеђа све су расточили". 

- Блокирају ме свештеници, бришу ме из пријатеља тобоже вјерници који о вјери и о Цркви појма немају. Шта је сљедеће, хоћете ли да ме искључите из Цркве? Само напријед, Христа у мени да искључите не можете. Глас истине у мени да искључите нећете. И не зовите ме на послушење. Ја да гледам како Христову Цркву растачу и понижавају и да ћутим, нећу. Ђуровић вам је достојан и непогрешив, а Гојко Перовић недостојан?- упитао је Давидовић. 

Како тврди, кад је свештенство примило предсједника Србије Александра Вучића да присуствује Светом архијерејском Сабору, једини који је реаговао био је митрополит Амфилохије.

- Он је био једини који је сачувао достојанство Цркве, јер то је скандал да неко са стране присуствује Сабору. Годинама гледате како нам издаје и продаје Косово и ћутите. Подилазите му. Још га и ордењем китите. Шта је са Пећким Светосавским Троном? Кад ћете тамо да устоличите патријарха? Наравно никад, јер не да Вучић, иако би ви то хтјели. Дијелите ордење и кусом и репатом. Нема ко није добио орден од Цркве, а углавном их дијелите издајницима српске земље и Косова. Све сте Амфилохијево уништили и деградирали, од 30 година његовог наслеђа све расточили. Амфилохије му забрани да долази у Црну Гору, кад Амфилохије умрије ви га доведосте. И немојте народ да оптужујете за подјеле и расколе, јер подјеле у политици праве политичари, а у Цркви великодостојници. И не сваљујте ово на народ, ово сте ви урадили и ви одговарајте Богу како је ко радио- поручио је Давидовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:31