/ - GOV.ME
27/10/2021 u 07:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегациjа ЕУ: Пратићемо развоj догађаjа о Пандора папирима

Разумjели смо да jе Тужилаштво формирало предмет у вези са наводима из Пандориних папира. Наставићемо да пратимо развоj догађаjа, казали су из Делегациjе ЕУ у Црноj Гори

Из Делегациjе Европске униjе у Црноj Гори поручуjу да ће наставити да прате развоj догађаjа у случаjу познатом као "Пандора папири".

Из Делегациjе ЕУ у одговору на питања Портала РТЦГ, поручуjу да jе на надлежним националним органима да одлуче да ли одређени наводи представљаjу основ за истрагу и да, уколико jе то случаj, у складу са тим и поступе.

- Разумjели смо да jе Тужилаштво формирало предмет у вези са наводима из Пандориних папира. Наставићемо да пратимо развоj догађаjа - казали су Порталу РТЦГ из Делегациjе ЕУ у Црноj Гори.

Подсjетимо, у Пандора папирима наводи се да су Мило и Блажо Ђукановић 2012. године склопили таjне уговоре о управљању њиховом имовином скриваjући се иза компликоване мреже повезаних компаниjа из Велике Британиjе, Шваjцарске, Британских дjевичанских острва, Панаме и Гибралтара, а син предсjедника Црне Горе jе искористио ту структуру да формира и двиjе скривене компаниjе са ћеркама фирмама у Лондону и Црноj Гори.

До тих података дошао jе Истраживачки центар МАНС-а кроз глобалну истрагу о оффсхоре пословима под називом “Пандора папири” (Пандора Паперс) коjу jе водио Међународни конзорциjум истраживачких новинара (ИЦИJ) са партнерима из 117 земаља.

У том случаjу Блажо Ђукановић jе дао изjаву тужилаштву, а главни специjани тужилац Миливоjе Катнић наjавио jе да ће се предсjедник Ђукановић тим поводом изjаснити писаним путем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:17