Делетић (Фото: ПЦГ)
23/08/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делетић: Вуксановић Станковић у зони кривичне одговорности због позива на насиље и сукобе

Мораће прихватити да и остали становници Црне Горе који имају другачија увјерења, имају право да оду на Цетиње и тамо присуствују устоличењу Митрополита Јоаникија, наводи она

Драгиња Вуксановић Станковић је изјавом - да „не жели да вјерује да ће се усудити да се устоличење догоди на Цетињу, те да ако владајућа већина жели сукобе наставиће да иде тим путем“ - позвала на насиље и сукобе, самтра Александра Делетић, Права Црна Гора-

-Овим је прекршила Устав и ушла у зону кривично-правне одговорности.Овакве пријетње не доликују посланици у Скупштини Црне Горе, а још мање професорици на Правном факултету, која треба да учи студенте о праву и правди.Друга њена изјава да је „Цетињски манастир на Цетињу, а никако у Србији и на Дедињу”, је велики напредак за њу и ако овако настави схватиће и то да се Цетиње налази у Црној Гори. Исто тако је Ајфелова кула у Паризу, који се налази у Француској, а никако у Србији и на Дедињу-поручује Делетић.

Додаје да се "Криви торање тако налази у Пизи, која се налази у Италији, а никако у Србији и на Дедињу".

-Кип слободе се налази у Њујорку, који се налази у САД, а никако у Србији и на Дедињу. Акропољ се налази у Атини, која се налази у Грчкој, а никако у Србији и на Дедињу. Музеј Ермитаж се налази Санкт Петербургу, који се налази у Русији, а никако у Србији и на Дедињу. Шенбрун је палата у Бечу, који се налази Аустрији, а никако у Србији и на Дедињу. Колосеум је у Риму, који се налази у Италији, а никако у Србији и на Дедињу.  Музеј Лувр се налази у Паризу, који се налази у Француској, а никако у Србији и на Дедињу.  Моцартова кућа се налази у Салцбургу, који се налази у Аустрији, а никако у Србији и на Дедињу. Атомијум се налази у Бриселу, који се налази у Белгији, а никако у Србији и на Дедињу. Ниједну од ових грађевина нису премјестили у Србију, тако да нема бојазни да ће то урадити са Цетињским манастиром. Што прије то Драгиња Вуксановић схвати и прихвати биће лакше и њој и нама-наводи она.

Додаје: "Мораће прихватити да и остали становници Црне Горе који имају другачија увјерења, имају право да оду на Цетиње и тамо присуствују устоличењу Митрополита Јоаникија, без страха да ће их она и њени истомишљеници линчовати због тога, што се умало и десило новинарској екипи јуче на Цетињу".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:48