Martin Kupka i Nik Đeljošaj / SasaMatic, Vlada
27/05/2024 u 20:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeljošaj–Kupka: Češka podržava Crnu Goru u procesu evropske integracije

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se danas sa ministrom saobraćaja Republike Češke Martinom Kupkom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, zahvalivši mu na podršci Češke u procesu evropske integracije.

Đeljošaj je poželio dobrodošlicu češkoj delegaciji te istakao blisku saradnju dvije zemlje.

– Vlada Crne Gore je potpuno posvećena evropskoj agendi, zbog toga želimo unaprijediti saradnju u svim relevantim sferama, posebno u ekonomiji  i infrastrukturi – rekao je potpredsjednik Đeljošaj.

– Investicije iz EU zemalja poput Republike Češke od posebnog interesa za Crnu Goru i to ne samo za njen ekonomski razvoj, već i za vrijednosti koje promovišu. Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj svim kredibilnim češkim investitorima – kazao je Đeljošaj.

Kupka je istakao da Češka prepoznaje posvećenost Vlade Crne Gore reformama i evroatlantskom smjeru, te, kako je istakao, Crna Gora ima punu podršku Češke u procesima evropske integracije.

Ibrahimović sa Kupkom i Hrebičkovom: Crna Gora da što prije postane dio EU

Tokom sastanka bilo je riječi o mogućnostima saradnje i investicija u Crnu Goru u različitim sferama privrede, kao što su infrastruktura, zelena energija itd.

Na kraju sastanka sagovornici su istakli dobre odnose Crne Gore i Republike Češke, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jun 2024 04:52