Nik Đeljošaj / - FOTO: VLADA CG
05/07/2024 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj Milatoviću: EU integracije ne treba koristiti za lične i partijske promocije

Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj saopštio je da zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti da prisustvuje današnjem sastanku sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

On je u odgovoru Milatoviću poručio da će Albanski forum podržati sve projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore, ali je kazao i da EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije.

Kaže da naš evropski put nema alternativu i da cijelo naše društvo mora se fokusirati i dati svoj doprinos da Crna Gora postane članica EU do 2028. godine.

- Albanski forum, kao subjekat koji predstavlja Albance u Crnoj Gori i ima najveću podršku Albanaca, veoma je zainteresovan za saradnju sa svim akterima društvene scene kako bi Crna Gora ostala u fokusu evropskih integracija, naveo je Đeljošaj u odgovoru Milatović.

Na ovu temu, uvijek su kako kaže u Albanskom forumu spremni da daju doprinos i uvijek će podržavati samo i samo one projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore.

- Zbog ranije preuzetih obaveza nijesam u mogućnosti da prisustvujem današnjem sastanku. Ja, kao odgovoran pojedinac i mi kao ozbiljan politički subjekat, tačno, precizno i posvećeno obavljamo sve svoje poslove i profesionalne obaveze, tako da bi bilo nemoguće i neprincipijelno izbjeći ranije preuzete obaveze zbog sastanka koji je organizovan, možemo slobodno reći, po “ad hoc” proceduri.Takođe, želim da istaknem da proces EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije, a pogotovo ne da se oko toga napravi ovoliki medijski spektakl, poručio je lider Albanskog foruma.

Počeo sastanak Milatovića i predstavnika dijela parlamentarnih partija: Niko iz vlasti nije došao

Albanski forum, kako kaže, ostaje otvoren za organizovanje sastanka u narednom periodu u kontaktu sa Milatovićević kabinetom, a u koordinaciji sa kabinetima Albanskog foruma.

- Koherentnom i preciznom koordinacijom naših kabineta, znajući unaprijed mjesto, vrijeme, temu i sve druge detalje, spremni smo da sarađujemo i pružimo ruku podrške za postizanje naših evropskih ciljeva, naveo je Đeljošaj.

Albanski forum, kako kaže, traži dijalog i promoviše saradnju i međusobno partnerstvo kako bi se naše društvo što prije integrisalo u veliku evropsku porodicu.

- Za EU, i samo za EU! Sa nadom da će se u bliskoj budućnosti organizovati sastanak po evropskim standardima između Vašeg i našeg kabineta, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam sreću na današnjem sastanku, zaključio je Đeljošaj u odgovoru Milatoviću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 12:09