foto: Fejsbuk / - FOTO: FEJSBUK
04/04/2023 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Inspekcija naredila Milu Đukanoviću da sruši nelegalne objekte u Kočanima

Građevinski inspektor јe dao rok od 20 dana za izvršenje ove mјere

Urbanističko– građevinska inspekciјa, u skladu sa svoјim zakonskim nadležnostima, naredila je Milu Đukanoviću da sruši svoјe nelegalno izgrađene obјekte u Nikšiću, јer su u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić.

Građevinski inspektor јe dao rok od 20 dana za izvršenje ove mјere.

To je objavio Demohriščanski pokret uz rješenje Inspekcije.

- Građani i na ovom primјeru mogu da vide ko јe vladao Crnom Gorom tri deceniјe, ko јe do јuče bio predsјednik, a o poјedinim ljudima iz njegovog okruženja evo već pune dviјe godine, pa i više, se bave policiјa, sudstvo i tužilaštvo. Građani, pa i onih 40 posto koјi su glasali za predsјedničkogkandidata Mila Đukanovića, i sada mogu јasno da vide, ako već do sada nisu, ko јe kršio zakon, kako јe to radio i što јe naјvažniјe, koliko јe Milo Đukanović poštovao crnogorske instituciјe za koјe se, prema njegovim riјečima, naјviše zalagao, navodno „braneći Crnu Goru“. Ovakva јe, očigledno, bila njegova svaka odbrana Crne Gore, naveli su iz Demohrištaćnskog pokreta.

Ranije se ovim povodom oglasio i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković koji je saopštio da su sa Mrežom za istraživanje organizovanog kriminalac i korupcije — LUPA, otkrili  nove dokaze vezane za nelegalno sagrađene objekte na Krupcu za koje  Đukanović nije uputio i nije dobio niti jedan jedini papir od nadležnih institucija.

- Ovo bi definitivno bilo za rubriku vjerovali ili ne, da se ne radi o čovjeku koji je poznat po tome što je kao predsjednik države osnovao of-šor kompaniju.  Da skandal bude veći, Đukanović je dio nelegalnih objeka, izgradio na parcelama koje se nalaze u vlasništvu države Crne Gore sa pravom raspolaganja datim Opštini Nikšić. Naime, radi se o parcelama 1425/1, 1425/2 i 1425/3, prilikom čije uzurpacije se vjerovatno vodio principom "državno — to je moje". Ipak, kao neko ko neiscrpno i isprazno ponavlja mantru o poštovanju zakona i propisa, a pritom se radi o, još par dana, prvom čovjeku države, gospodin Đukanović po ko zna koji put prednjači u njihovom kršenju, naglasio je Vuković.

On je istakao da ne čudi ni ćutanje na kršenje niza propisa od strane Đukanovića jer ne bi bio prvi put da su interesi partijskog šefa stavljeni ispred javnog interesa. 

- Sve ovo dokazuje da je, pored ogromne štete koju je tokom više od 30 godina vladavine nanosio Crnoj Gori na svakom planu, istaknutom patrioti nije falilo energije i elana u namjeri da otme i prisvoji svaki centimetar kvadratni i svaki euro cent od države. Podsjetiću da je, donedavno, predsjednik države govorio o „pašnjacima“ i „ruševinama“ koje posjeduje u Kočanima, a ipak, istraživanja i argumenti LUPE i MANSA, te dokumenta koja stavljamo javnosti na uvid ubjedljivo demantuju njegove navode i dokazuju da je, i u ovom slučaju, gospodin Đukanović „zaobilazio“ istinu, naveo je ranije Vuković.

On vjeruje  da niko nema pravo da bude toliko naivan i začuđen podatkom da se „divljom gradnjom“ bavi predsjednik države koji, da bi izbjegao plaćanje poreza u zemlji kojom rukovodi, razvija „of-šor“ biznise.

- Na kraju, uvjeren sam da će, od 2. aprila, Crna Gora dobiti novog predsjednika a da će, u vremenu pred nama biti i novih, zanimljivih priloga rasvjetljavanju „patriotskog“ djelovanja pojedinaca i određenih struktura u trodecenijskom posrtanju Crne Gore - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:23