/ - фото: Демократе Будва
28/07/2021 u 19:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе Будва: Забринути будвански ДФ нас десетак пута прегласао са ДПС-ом

Како истичу, интереси грађевинског бизниса су увиjек били на врху приоритета Марка Царевића

Демократски фронт Будва не престаjе да забавља jавност. Забринути су да Демократе не коалираjу са Демократском партиjом социjалиста. Забринута политичка групациjа нас jе десетак пута у прошлом мандату прегласала са ДПС-ом око веома важних одлука коjе битно утичу на живот наших суграђана. ДУП Бечићи коjи jе нова Влада ставила ван снаге jе само jедна од њих, саопштили су данас из Клуба одборника будванских Демократа.

Како истичу, интереси грађевинског бизниса су увиjек били на врху приоритета Марка Царевића.

– Човjек коjи jе „jако забринут“ за поштовање изборне воље наших суграђана ниjе пропустио прилику да тргуjе земљу са Светозаром Маровићем у моменту док преговори око формирања органа извршне власти траjу. Такав човjек jе забринут за поштовање изборне воље Будвана. Такав човjек избацуjе из коалиционог договора људе коjи су били на његовоj листи, jеднако као и он, само због тога што не прихватаjу да слиjепо слушаjу господина Царевића. СНП и Права Будва више нису по вољи узурпатора државне своjине из Кримовице – додаjу одборници Демократе.

Наводе да Царевић сваког дана показуjе да од „морално и материjално остварене особе“ ниjе остало ништа.

– Ништа, осим материjално остварене особе. Ушао jе у анале црногорске политике као jедини предсjедник општине коjем извjештаj о раду ниjе усвоjен, а и даље обавља ту функциjу. „Морални Колос“ Царевић „презире“ фотељу у коjоj сjеди упркос вољи већине одборника за коjе су грађани у августу прошле године гласали – кажу одборници Демократа.

Како наводе, док jе Царевић уз помоћ своjег ментора Маровића стварао империjу, jачао jе бунт грађана Црне Горе коjи се нису крили иза застава и цркве.

– Jедноставно су хтjели промjену система у коjем полуписмени новокомпоновани богаташи управљаjу државом, док млади и образовани бjеже из земље. Демократска Црна Гора jе била управо та политичка опциjа коjа се поjавила на политичкоj мапи да би се мирна промjена власти по први пут догодила и у Црноj Гори. Прво у Будви, Котору, Херцег Новом и Тузима, па и на државном нивоу – наглашаваjу.

Према њиховим риjечима, након свега, Маровићев полуписмени потрчко, изражава сумњу у то да ће Демократе са ДПС-ом направити нову већину.

– Исти човjек коjи jе након преброjаних гласова августовских избора покушавао да новцем купи поjедине одборнике ДПС-а како би формирао власт без Демократа. Прва љубав заборава нема. Jедноставно, Царевић се наjбоље сналази, по сопственом признању, у систему гдjе се људи корумпираjу – оцjењуjу одборници будванских Демократа.

Како додаjу, оно што Демократски фронт зове понудом за коалициону сарадњу jе срамно заклињање на вjерност jедном бахатом и необразованом човjеку коjи jе умислио да jе месиjа коjи ће да управља градом као да jе узурпирана државна имовина коjу он зове своjом.

– Ни риjечи о правцу развоjа града. Ни риjечи о социjалноj политици. Ни риjечи о политици у спорту. Ни риjечи о урбанистичком уређењу града. Коалициони споразум, како га колеге из ДФ-а зову, jе само манифестациjа заљубљености у jедног надобудног, простачког, необразованог човjека скромних интелектуалних могућности – сматраjу одборници Демократа.

Истичи да jе нацрт коалиционог споразума коjи су понудили у новембру прошле године, а на коjи нису добили коментар од партнера из ДФ-а, садржао све битне одреднице будућег управљања градом у овом мандатном периоду.

– Господа из ДФ-а, коjа слиjепо прате кабадахиjу из Кримовице и његовог помоћника, коjи умиjе да прочита и разумиjе страницу текста формата А4, мораjу да разумиjу, да се грађани нису у августу опредиjелили да jедну диктатуру миjењаjу другом. Нису жељели МИА инвестмент, Асфалт бетон, Алпину, старог пословног приjатеља Гугиjа и друге фирме са коjима jе Царевић правио комбинациjе без знања коалиционих партнера – наводе. 

Демократском фронту поручуjу да промиjене вjечитог броjа два из Кримовице и нађу неког ко мање подсjећа на Милутина Симовића да их представља у jавности и имаће подршку Демократа.

– До тад, ко о чему, воjник о скраћењу – поручуjу из Клуба одборника будванских Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:14