Демократска Црна Гора / - Демократе
19/07/2021 u 20:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Дестабилизација Владе Мандићев циљ

Политичка “доследност” jе њему увиjек била jача страна, наводе из Демократа

Господин Андриjа Мандић коjи никако не може да прежали побjеду коjу смо остварили 30. августа, само због тога што jе био последњи на изборноj листи, наставља да ради оно што ниjе престаjао од првог дана формирања ове власти, истичу из Демократске Црне Горе.

– Његова jедина жеља jе обарање ове Владе и власти, дестабилизациjа политичких прилика, зато jе и данас одбио компромисно рjешење између двиjе краjности - њега и Владе Црне Горе, коjе jе нудило више учесника на састанку, а то jе да се у договору са Владом ради на реконструкциjи и jачању постоjеће 42. Владе Црне Горе. Наравно, иако од првог дана ради на рушењу Владе, иако константно уцjењуjе, подмеће, напада, критикуjе, фабрикуjе, не одриче се господин Мандић завидног диjела функциjа и позициjа у власти, већ их сваким даном увећава. Политичка “доследност” jе њему увиjек била jача страна. – наводе из Демократа.

Након избора, како кажу, управо jе он предложио на коjи начин треба подиjелити позициjе предсjедника Владе, предсjедника Скупштине, два потпредсjедника Скупштине, скупштинских одбора и броjне друге функциjе у власти коjе су биле предмет договора и коjих се ни jедног тренутка ниjе одрекао.

– Прихватили смо модел расподjеле коjи jе он предложио да би се што брже договорили, и дали риjеч грађанима да ће за нас таj договор важити четири године. Доказали смо и почетком 2019. године у Будви, када смо на половини мандата уступили мjесто предсjедника Општине господину Царевићу, и поред много аргумената за другачиjи приступ, да за нас договор и дата риjеч грађанима нема алтернативу. На тим позициjама стоjимо и сада. Договор коjи jе направљен краjем прошле године на четири године се може миjењати искључиво сагласношћу свих коjи су га правили. Ко то не прихвати, jедини избор му jе ДПС, jер са њима jедино може рушити Владу или доносити одлуку о скраћењу мандата и новим изборима – истичу из партије.

У Демократама партнера за тако нешто никада неће имати, тако да сву одговорност за даље политичке процесе имаjу господа Мандић, Ђукановић и Вучић, закључиле су Демократе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 00:18