/ - фото Демократе
22/09/2021 u 17:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Катнићев приjатељ имао више сусрета са лидерима ДФ-а него са своjим потпредсjедницима

Они истичу да Дритан Абазовић зна да комуникациjе на релациjи Мандић – Демократе нема

Дритан Абазовић зна да комуникациjа на релациjи Мандић – Демократе нема, али му jе прикладниjе да се послужи информерским методама коjи за циљ имаjу управо рушење приjеко потребне стабилности, саопштиле су Демократе. Поручуjу да им ниjе jасно зашто jе “Катнићевом приjатељу” одjедном спорна комуникациjа са ДФ-ом када jе више сусрета имао, како кажу, са његовим лидерима него своjим потпредсjедницима.

Досадашње политичко спиновање, како кажу, Грађанског покрета УРА “научило нас jе да од њих можемо у сваком тренутку да очекуjемо спин и промоциjу неистина на рачун Демократа”.

Из те партиjе кажу да су “jавности ради, дужни да истину истjерамо на видjело”, истичући да “у преговарачком процесу између Демократа и ДФ-а ниjесу учествовали ни Мандић, ни Бечић”.

– Такође, ниjе нам jасно зашто jе Катнићевом ,,приjатељу“ одjедном спорна комуникациjа са Демократским Фронтом, кад jе он таj коjи jе имао више сусрета са лидерима ДФ-а, него са своjим потпредсjедницима. То, наравно, поздрављамо и похваљуjемо, али сматрамо да jе врхунац лицемjерства да се данас Демократама спочитаваjу ствари коjе заправо ради предсjедник УРА Дритан Абазовић, и да се на таj начин обмањуjе jавност. То заиста не можемо дозволити – навели су у саопштењу.

Демократе истичу да Дритан Абазовић зна да комуникациjе на релациjи Мандић – Демократе нема.

– Те да су ти односи, због познатих ствари нарушени, са обиjе стране. Зна, али му jе прикладниjе да се, умjесто да подржи договор коjи ће Влади дати стабилност, послужи информерским методама коjи за циљ имаjу управо рушење приjеко потребне стабилности. Што се тиче питања партиjа коjе представљаjу мањинске народе, ваља нагласити и следеће; став Демократа, неброjено пута поновљен у jавности, jесте да партиjе мањинских народа требаjу бити дио сваке Владе Црне Горе, те jе наша рука увиjек пружена за сарадњу – наглашаваjу Демократе.

Сматраjу да jе вриjеме да се енергиjа ГП УРА усмjери ка процесима коjи имаjу за циљ да допринесу друштву.

– Jер пред Црном Гором jе низ суштински важних изазова, а шанса коjу смо добили од грађана на парламентарним изборима мора се искористити да се направе кључне реформе за будућност, а не да ту подршку користимо за испољавање ускопартиjских интереса и што боља позиционирања унутар политичке моћи, те да Ура своjу енергиjу не троши на ситне спинове у информерском маниру – закључуjу Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:28