Демократска Црна Гора
21/07/2021 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Лажна демократија обукла се у увелико ислужене ДПС помоћне одреде

Упућени су, даље пише у саопштењу, одлично у сва истраживања и у чињеницу да су у слободном паду и да се никад више политички неће опоравити

Након низа изборних пораза од којих је сваки био тежи од претходног, што јасно свједочи о тренду, ДПС на све начине покушава да се представи виталним иако баш свако у овој земљи зна да је ријеч о групацији која се налази у фази потпуног распада, саопштено је из Демократске Црне Горе.

(ВИДЕО/ФОТО) Протест због наименовања у школству: "Не дамо дјецу у четнике"

-Тако данас свједочимо веома колоритном протесту против кадровских рјешења Министарства просвјете, науке, културе и спорта. Да се разумијемо, у демократском друштву право на протест има свако, и сваки протест који за стварни циљ има било какво побољшање друштва јесте више него добродошао. Међутим, плашимо се да у овом случају назочимо нечему сасвим другачије намјере, а то нешто би било још једно од бројних маскирања оних снага којима је зарђали ДПС постао политички неупотребљив. Тако се данас лажна демократија, у недостаку љепшег руха, поново обукла у добро познате и увелико ислужене ДПС помоћне одреде. Дакако да није свака особа на данашњем протесту ни тог кова, нити те намјере, част часним изузецима, али организатори и говорници свакако јесу- пише у саопштењу.

И то је, тврде Демократе, кроз националистичке, национал-шовинистичке и мрзитељске поруке више пута претходних мјесеци потврђена чињеница.

-Међутим, веома добра ствар у цијелој овој ситуацији јесте то што је тај трећи ешалон ДПС-а, који је за вријеме моћи бившег режима имао луксуз да игра улогу објективног цивилног друштва и независних грађанских активиста, коначно принуђен да се и формално организационо материјализује.У том процесу добили смо низ квазиграђанских организација препуних латентних шовиниста, који се боре за исте такве вриједности: шовинизам увијен у квазиграђанске обланде на задатку одбране клептократске елите и свих дегенеративних производа и тековина њеног тродеценијског свевлашћа.Елем, тај нови облик разним непочинствима тешко компромитованог ДПС-а махом чине они ликови који у последњих двадесетак година никад, али баш никад, на сва могућа грдна непочинства бивше власти не рекоше нити једном "ова власт мора да иде". Не паде им на памет да то изговоре поводом било које ДПС злоупотребе појединачно, а боме ни због свих силних накупљених зала заједно-наводе они.

Њихова глумљена објективност тада се сводила на закашњеле, веома млаке реакције у форми веома тихог, готово нечујног неслагања, али увијек оног које неће промијенити баш ништа и које никад није заузело ултимативан став.

-Ни данас, дакако, њихов став не одражава потребе друштва, нити жељу да ово дрштво буде боље, већ је искључиво у функцији прављења буке како би се стекао утисак да је ДПС, заједно са опскурним сателитима формираним управо у циљу стварања лажне слике масовности, у неком виду офанзиве, илити макар узлазне путање.Иако могуће има оних којима се може учињети да је, захваљујући неким грешкама актуелне власти као и несносној буци коју ствара један дио парламентарне већине а која увелико загађује атмосферу, да је поражена ДПС групација у некој врсти офанзиве, знајте да је то веома нетачно. Јер то одлично знају и они- пише у саопштењу.

Упућени су, даље пише у саопштењу, одлично у сва истраживања и у чињеницу да су у слободном паду и да се никад више политички неће опоравити.

-Томе најбоље свједочи сама чињеница да су поменути дугогодишњи „рент активисти“ морали да се јавно декларишу као чисти ДПС, али нам - још важније - ови ликови својим неријетко скаредним дјеловањем причају истиниту причу о „декор грађанизму“ бившег режима. Партијска "Потемкинова села" пљачка-демократије и национал-шовинизма нити овог пута неће проћи. Грађанима ове земље вас је доста, и то је непромјењљив факат-наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:14