Демократска Црна Гора / - Демократе
21/07/2021 u 19:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Демократе: Мандићева политичка кариjера почиње издаjом

Поручуjу да jе разлог свих брига Андриjе Мандић, колико би процената на изборима досегли Алекса Бечић и Демократе

Позивамо предсjедника Нове српске демократиjе и jедног од лидера ДФ-а Андриjу Мандића да на следећим изборима стане на чело своjе листе, па да видимо гдjе jе ко, саопштили су из Демократске Црне Горе реагуjући на изjаву ДФ-а да jе Демократама реjтинг опао, те да на изборима не би досегнули 10 одсто.

У паузи између новог сусрета са Зорицом Брунцлик и кафице са Светозаром Маровићем у jедном локалу на Врачару, jавља нам се Андриjа Мандић са новом гомилицом небулоза, наводе Демократе.

И таман кад би човjек помислио да jе можда до сад нешто и схватио, да jе разумио шта не треба да ради, он по ко зна коjи пут поjеде истину попут кољенице у ноћи кад jе народ послао под пендреке и сузавац ДПС батинаша, додају у саопштењу.

– Али, хаjде да кренемо од Андриjине тврдње да га се неко плаши. Толико га се плашимо да га ево хиљадити пут позивамо да се на следећим изборима не сакрива иза неког другог већ да стане на чело своjе листе па да видимо гдjе jе ко. Али нека се функционери ДФ-а не плаше, неће Андриjа то ни за живу главу. Зна он одлично како би то завршило, а jош боље зна да би послиjе тог дебакла морао преузети одговорност и подниjети оставку, па би му преостало jедино да оде и буде  секретар у Вулиновом министарству. Зато ће Андриjа наћи jош jедног будућег „издаjника“ да се иза њега сакриjе – истичу Демократе.

Како додаjу, нека се функционери ДФ-а не плаше, неће Андриjа то ни за живу главу.

– Зна он одлично како би то завршило, а jош боље зна да би послиjе тог дебакла морао преузети одговорност и подниjети оставку, па би му преостало jедино да оде и буде секретар у Вулиновом министарству. Зато ће Андриjа наћи jош jедног будућег ‘издаjника’ да се иза њега сакриjе – саопштиле су Демократе.

Поручуjу да jе разлог свих брига Андриjе Мандић, колико би процената на изборима досегли Алекса Бечић и Демократе.

– Толико га то баца у панику да чини све што може да у потпуности затруjе и обесмисли атмосферу у парламентарноj већини. Зна Андриjа сва истраживања, одлично зна како ко стоjи упркос Вучићевим таблоидима и ботовима. Никшић и Херцег Нови су му показали како ко стоjи, иако се и тамо сакрио у широким коалициjама. Зато га jош jедном позивамо: Демократе соло са Бечићем на челу, Нова српска демократиjа соло са Мандићем на челу на изборе, без коалициjа, без скривања иза других, па да видимо. Хаjде сада да апсолвирамо тврдњу да Андриjа никад ниjе издао – наводе Демократе.

Напомињу да jе тек пресмиjешно.

– Андриjина политичка кариjера почиње издаjом, и то тешком издаjом човjека коjи га jе у политику увео омогућивши му да више не лиjепи обноћ страначке плакате по фасадама зграда. Тако jе, погодили сте, риjеч jе о чувеном љекару др Божидару Боjовићу, особи чиjи су рад и хуманистички принципи надалеко познати и признати.  Али то jе Андриjи значило таман колико и jедном његовом функционеру труд активиста када jе на питање када ће бити исплаћени активисти jедући други овал меса одговорио ‘Ниjе ваљда српство спало на 20 еура' – додаjу из Демократске Црне Горе.

У та два примjера, према њиховим риjечима, стаjе цио принцип политичког дjеловања Андриjе Мандића: важни су само овал и издаjа.

– Што се тиче умоболне али комичне тврдње да jе премиjера, професора Здравка Кривокапића неко украо, па на то само можемо да аплаудирамо Андриjи. Прво, да нам Андриjа обjасни како се краду људи? Jер то након свих лажи, оптужби, баналности и недостоjности коjим jе у претходном периоду његова политичка групациjа почастила премиjера може да изjави само онаj ко jе у тешком политичком очаjу и не зна више шта да каже – поручуjу Демократе.

Истичу да jе Кривокапић први коjи jе Андриjу напустио, казали би да не разумиjе, “али овако само аплауз”.

– Што се тиче политке и ДПС-а, ту тек ствари стоjе занимљиво. Само чињенице: ДФ и ДПС, два национал-шовинистичка лица истог новчића осим што су у „Синђином парламенту“ заjедно дониjели и усвоjили криминално изборно законодавство, данас заjедно боjкотуjу Скупштину, заjедно саслушаваjу премиjера и министре, заjедно покушаваjу да руше Владу, а ево и заjеднички протести су им све ближе. Осим тога, диjеле таjкуне опут Гугиjа Савића, а према jавном признању Андриjиног Царевића, заjедно су се бавили и корупционашким пословима. Намеће се само jедна логика: док jе раниjе из опозициjе Царевић корумпирао ДПС, значи ли то да они из опозициjе данас корумираjу њега? – наводе Демократе.

Поручуjу Мандићу, да знаjу да се у кречење разумиjе.

– Београд на води jе велики посао, не би то могао неко без искуства. Али истина ниjе фасада, а чињенице нису унутрашњи зидови да се тек тако могу окречити. Него или ћете конструктивно, без уцjена, без мућења, или срушите Владу с ДПС-ом ако вам баста – закључуjу из Демократске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

27. septembar 2021 18:54