фото илустрација / - фото илустрација
26/05/2022 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе о сједници Владе: Транспарентност без трунке транспарентности као принцип рада се наставља

Срећа је у томе да је црногорска јавност путем медија упозната са биографијама досадашњих кадровских рјешења, наводе Демократе

На данас одржаној 5. сједници такозване 43. Владе Црне Горе, по већ устаљеној пракси, прекршено је начело транспарентности које је сама групација на власти прокламовала као основни принцип у свом будућем раду, сматрају Демократе.

Подсјећају,  на првој сједници нелегитимне Владе објашњено је да директни преноси  сједница за циљ имају да јавност буде упућена у рад како би рад био у потпуности транспарентан.

-Од тога, као и од убједљиве већине обећања и најава те групације, наравно нема ништа. О кадровским рјешењима је и данас на Влади одлучено под једном тачком без икаквог објашњења или упућивања јавности макар у имена или биографије нових кадрова. Усвојено је дакле све што је далеко од очију јавности договорено на Комисији за кадровска и административна питања Владе Црне Горе, па упркос прокламованој транспарентности, јавност Црне Горе није добила прилику да чује о којим тачно каровским рјешењима се ради, нити да макар површно буде упозната са биографијама конкретних рјешења, а самим тим ни са квалификацијама истих за позиције на које су распоређени- наводе у саопштењу.

Додају:"Дакле - транспарентност без трунке транспарентности као принцип рада се наставља, баш како смо грађанима Црне Горе и најављивали још далеко раније него што је такозвана Влада силом на срамоту и формирана. Наравно, због Црне Горе и грађана најсрећнији бисмо били да гријешимо, да ово буде по резултатима најбоља Влада у досадашњој историји Црне Горе, али за то не постоји ни промил шансе, јер знамо и непогрешиво смо грађанима објашњавали због чега, из чега, како и са којим циљем се врши процес грандиозне преваре и издаје воље грађана из којег је “рођена” и ова нелегитимна квази Влада, па се - не због њихових незајажљивих амбиција и апетита - већ опет искључиво због грађана оправдано плашимо да ће будућа Влада, која ће бити плод воље грађана, морати да гаси пожаре и санира катастрофе које ће остати иза ове".

-Срећа је у томе да је црногорска јавност путем медија упозната са биографијама досадашњих кадровских рјешења, те да ће се како за досадашња, тако и за будућа, знати одакле и по каквим заслугама долазе на одговорна мјеста у држави- закључују Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:16