/ - Демократска Црна Гора - фото: Принтскрин
17/07/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе поднијеле предлог резолуције за злочине у Велики и Пиви

Мартиновић је подсјетио да је у Велики убијено 550 цивила, укључујући дјецу и старије људе

Демократска Црна Гора у скупштинску процедуру подниjела jе Предлог резолуциjе о геноциду у Велики и Пиви. Очекуjу да ће предложену резолуциjу подржати сви посланици.

Дали смо предлог у скупштинску процедуру, саопштио је функционер Демократа Владимир Мартиновић. Он је казао да ти злочини имаjу неспорно геноцидно обиљежjе, подсјећајући на то да је у Велики убијено 550 цивила, укључујући дјецу и старије људе.

– Усваjањем ове резолуциjе Црна Гора као антифашистичка држава потврђуjе своjу снажну вољу и риjешеност да се допринесе утврђивању пуне истине о нацифашистичким злочинима и да учини све како се страдања никада не би поновила – поручио jе он.

Демократе очекуjу да ће сви посланици у Скупштини подржати резолуциjу.

– Ово jе историjски и цивилизациjски искорак према невино страдалим жртвама у рату на овим просторима. Сигуран сам да против ове резолуциjе нико неће имати ништа, jер злочине не можемо и не смиjемо релативизовати – поручио jе Мартиновић и додао да Црна Гора и Скупштина имаjу шансу да се на одговоран начин однесу према свим невиним жртвама на нашим просторима.

Посланик Демократа Момо Копривица казао jе да jе мисиjа те партиjе да мири Црну Гору, а да помирења нема без суочавања са прошлошћу.

– У овоj резолуциjи нема никаквих политичких провокациjа – поручио jе посланик Копривица и поновио да одговорност може бити jедино индивидуална.

И Мартиновић jе казао да jе то цивилизациjски однос према свим жртвама, са чим нема трговине.

– Нема разговора и преговора, нема трговине – закључио jе Мартиновић.

Подсјетимо, 28. децембра прошле године представници Демократског фронта поднијели су предлог резолуције о злочину у селу Велика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:31