Демократе иду на састанак лидера владајуће коалиције (архива) / Фото Иван Петровић Ипе
17/09/2021 u 22:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Споразум је ту, па нек грађани утврде вјерују ли Абазовићу или својим очима

Позивамо координатора безбjедносних служби да одмах обjави уколико има било шта за Алексу Бечића. Нека не чека ниjедног часа, ниjедног секунда. На то га обавезуjу грађани Црне Горе, jер jавност треба и мора све да зна - наводе Демократе

Демократска Црна Гора позвала jе потпредсjедника Владе и лидера УРА Дритана Абазовића да каже коjу норму Споразума из септембра прошле године крши договор Демократског фронта (ДФ) и Демократа.

- Пошто нам ниjе jасна изjава потпредсjедника Владе Дритана Абазовића по коjоj договор Демократа и ДФ-а, као два наjjача субjекта парламентарне већине, носи извjесне спорне моменте коjи крше септембарски Споразум, прецизниjе норму коjа предвиђа да Влада буде експертска, молимо га да нам покаже ту норму. Ево ми достављамо копиjу Споразума, па бисмо вољели да, осим Абазовића, и грађани сами пронађу спорни моменат како не би вjеровали било ком до себи и своjим очима. Наравно, тога нема нигдjе у предметном Споразуму - наводи се у саопштењу Демократске Црне Горе.

Како наводе, о експертскоj влади говори политичар коjи сjеди у њоj и коjи, успут речено, ниjе експерт за област коjом се бави, а коjи се оштро противи уласку било ког другог политичара у Владу, па и оних за коjе сам каже да су експерти. "Занимљива и риjетко виђена логика. Могу jа, али не може нико други сем jа, jер су сви други фотељаши, осим мене", наводи се у саопштењу.

Такође, истичу да о експертскоj влади говори политичар коjи jе покушао да приjе годину дана у Владу прогура двоjе уважених колега престављаjући их нестраначким експертима, а након пола године исти су постали чланови ГП УРА и потпредсjедници партиjе. "Против уважених колега немамо ништа, али поново господин Абазовић има сукоб са принципима".

- И у коначном гдjе то пише шта jе експерт кад и сам каже за, на примjер, Мома Копривицу да jе експерт иако jе политичар.

Математика каже следеће: 37 посланика гарантуjе пут ка стабилности Владе и поштовању Споразума. Зато, хаjде да престанемо са jефтиним триковима и подметањима и да се усмjеримо договору и разрjешењу отворених питања, jер Црноj Гори треба стабилност, а не опструкциjа договора унутар парламентарне већине.

image

Потписани споразум

- Демократе

На начин како jе господин Абазовић коментарисао jучерашњи лажан, подао и огаван напад у информерском стилу, коjи траjе 10 година, на господина Бечића, нећемо се освртати jер и он има дилему да ли су претjерали. Уосталом, у бестидне лажи су кратке ноге, jер се блати човjек само зато што са њим не шефуjу центри моћи и ком се не нуде прљави новац, jер сви знаjу да би их одбио и приjавио - наводи се у саопштењу.

Демократе поручују: "Jедно нека знаjу сви. Десет година, и поред свих праћења, прислушкивања, снимања, фотографисања и других метода, за Алексу Бечића немаjу ништа. Да имаjу многи би, као што се то дало и видjети, опиjени мржњом и страхом од политичког успона и промjена коjима jе снажно допринио jош давно све обjавили. И кад немаjу ништа онда ево годинама муљаjу, лажу, подмећу исте излизане бљутавости и неистине, не би ли га представили оним што ниjе. И не успиjеваjући, само и даље срљаjу". 

- Позивамо координатора безбjедносних служби да одмах обjави уколико има било шта за Алексу Бечића. Нека не чека ниjедног часа, ниjедног секунда. На то га обавезуjу грађани Црне Горе, jер jавност треба и мора све да зна - наводе Демократе.

Ако пак нема, поручују "када одлучи jесу ли претjерали jучерашњим реаговањем, нека се извини макар грађанима Црне Горе, jер jе за извињење Алекси Бечићу и његовоj породици касно".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 04:55