Демократе, лого / - Демократе, лого
31/07/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Демократе: Тужилаштво неће бити ни Андриjино, ни Алексино, ни Милово, него независно

Они наглашаваjу да неће пристати да се ради као што jе то радио ДПС, да се у Тужилачки савjет бираjу партиjски људи

Демократски фронт очито мисли да су грађани ове земље луди, глуви и слиjепи, а уз све то и потрошна роба чиjа будућност не значи ништа и не постоjи ван смисла да се испуњаваjу њихове покварене амбициjе, наводе из Демократске Црне Горе.

Томе служе баналне лажи, обмане и простачке уцjене коjе и сада покушаваjу пласирати. Али да видимо о чему се ту у ствари ради, додаје се у саопштењу.

– Прво, ко зна шта се налази у фиокама, кад се Андриjа Мандић панично плаши независног тужилаштва?! – наводе из Демократа.

Како кажу, све су прилике да због тога ДФ наступа са позициjе уцjене, условљаваjући цио процес избора Тужилачког савjета jедним кандидатом. Блокирали су цио процес коjе мора бити базиран на консензусу. ДФ, СНП и УРА предложе пет кандидата, Демократе прихвате четири, наглашаваjући да нећемо пристати да се ради као што jе то радио ДПС, да се у Тужилачки савjет бираjу партиjски људи. И онда све стане и дође на ивицу да пропадне због дрскости да се по сваку циjену инсистира на jедном човjеку, умjесто да се тражи договор.

– Шта jе него прљава уцjена кад се каже “Мени нико ниjе замислив као члан Тужилачког савjета, ако то ниjе и Никола Булатовић, jер без Николе Булатовића таj Тужилачки савjет нема ни функциjу ни смисао”?! То значи само jедно: да се жели партиjски обоjити Тужилачки савjет, сприjечити договор и консензус и зауставити држава на путу европских интеграциjа. Неће моћи – истичу из Демократа.

У саопштењу ДФ каже да jе тужилаштво препознато као партиjска институциjа ДПС. То jе тачно. Али замислите, сад ДФ тражи да буде партиjска институциjа ДФ-а. Е, неће моћи. Годинама смо се борили за реформу тужиластва, а сад би да га умjесто Мила Ђукановића поклопи Андриjа Мандић.

И онда наравно иде подмукла теза како су, пазите сад, “Демократе сачувале Катнића”! Али, да рашчланимо и ту прљаву ДФ лаж. Договор jе био да нема партиjских личности. Демократе не кандидуjу ни jедну партиjску личност.  ДФ то уради.

Демократе кажу да се око Тужилачког савjета мора урадити све по правилима, како одлуке сjутра не би биле на било коjи начин компромитоване, и како би се Тужилаштво без икаквих хипотека могло позабавити оним што му jе посао.

И онда ДФ уцjењуjе, додају они.

– Сjеднице нема господо, jер сте ви избор jедног човjека, адвоката вашег лидера, ставили изнад потребе да се формира Тужилачки савjет и смиjени Катнић. И нема циjене за коjу ћемо ми на то пристати!

Предлог за избор чланова Тужилачког савjета се може разматрати на пленуму само и искључиво када га утврди матични одбор, односно када се постигне сагласност и договор међу члановима парламентарне већине. И никако другачиjе. Само на таj начин, jер jе циљ градити државу и институциjе на исправан начин, а не како jе то децениjама радио ДПС правећи партиjске институциjе! Тога смо се нагледали посљедњих 30 година, и против тога смо се борили.– истичу Демократе.

Дакле, кад се подвуче црта jасно се виде двиjе ствари, кажу Демократе: Сви часни и храбри професионалци, коjи су се приjавили за Тужилачки савjет и око коjих нема оспоравања су таоци jедног човjека-партиjског адвоката ДФ-а, коjег Андриjа Мандић и и његов шеф Вучић из личних разлога намећу, као и због тога што им jе циљ да наша држава буде блокирана у преговорима са ЕУ, да би профитирали у хаосу, изазвали рушење власти и повратили вишедецениjске саиграче у седло.

За краj кажу Демократе: Тужилаштво неће бити ни Андриjино, ни Алексино, ни Милово, него независно, професионално и државно, коjе ће радити у интересу грађана ове земље. А ви изволите, срушите Владу. Ако смиjете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. septembar 2021 19:39