/ Фото: Срђан Бољевић
16/09/2021 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Зашто УРА измишља потенцијално убиство патријарха?

Док је Абазовић у Влади, Влада није експертска, јер за шта је конкретно експерт човјек који нема дан радног стажа у сектору безбједности, питају се из Бечићеве партије

Демократе ни за милиметар не одступају од свог познатог политичког курса: бескомпромисна борба против криминала и корупције, никад са ДПС-ом, европске интеграције без алтернативе и евроатлански курс Црне Горе, поручили су из партије Алексе Бечића, реагујући на саопштење УРА-е.

Како кажу, потпис Бечића је бескомпромисно на Споразуму чији је он аутор, а који сте су представници УРА тада једва потписали, да би сад покушали лажно да се представе заштитницима Бечићевог споразума.

- Демократе ни за милиметар не одступају од свог познатог политичког курса: бескомпромисна борба против криминала и корупције, никад са ДПС-ом, европске интеграције без алтернативе и евроатлански курс Црне Горе.

Али одлично ви то занте, јер кад сте са ДФ-ом писали тужилачке законе супротно европским стандардима, ми смо вас враћали на европски пут. Kад сте договарали антиевропски Тужилачки савјет, ми смо вас враћали на европски пут. Kад сте игнорисали поруке Вебера и Европске комисије, ми смо вас враћали на европски пут.

Уосталом, замислите “евопску” партију која на страначким органима одлучује о вјерским обредима?! Европски нема шта! Исто као и ДПС који је на органима партије доносио одлуке о оснивању цркава. Разлика је само у томе што они имају храбрости да исту причу причају и на локалу и на државном нивоу, док сте ви на локалу за једно, а на државном номинално за нешто друго.

Док је Абазовић у Влади, Влада није експертска, јер за шта је конкретно експерт човјек који нема дан радног стажа у сектору безбједности, а води исти још представљајући да свако ко проговори о начину на који га води јесте издајник и антиевропејац? Исти дискурс као разбијени ДПС.

О каквој експертизи ми ту уопште говоримо? Експертизи за политичко уцјењивање, или експертизи за одбијање наређења премијера и опструкције спровођења Устава и закона државе Црне Горе што је земљу могло коштати ужасне цијене!?

А сад да вам кажемо директно: Бечићев потпис је на Споразуму, али је ваш у фиоци Александра Вучића, са којим договарате Тужилачки савјет и тужилачке законе, и којем сте реферисали о стању на Цетињу. Док смо ми сатанизовани од београдских таблоида, ви сте били (и остали) звијезде истих Вучићевих медија.

Док смо ми чврсто стајали уз Устав и законе ове државе да се устоличење Митрополита обави на Цетињу, ви сте учинили све да се то не деси и да на тај начин Веселин Вељовић преузме контролу над ситуацијом, након чега би земља била у хаосу! Све сте спремили да ДПС побиједи на Цетињу, а ваши поступци су доказ да имате договор с њима и да само тражите оправдање да га озваничите. Ево вам прилике: рушите Владу!

Него, сад мало конкретније. Одговорите јавности Црне Горе на следећа питања, ако смијете:

Зашто је Зоран Лазовић добио статус штићене личности и колико га припадника Управе полиције обезбјеђује и ко су ти службеници

Kо држи Хотел Подгорицу и зашто тамо припадници Управе полиције нијесу могли да угасе музику за вријеме ковид мјера

Гдје су распоређени приправници тзв. Специјалног полицијског одјељења (СБПОK) који су били у Лазовићевом тиму

Гдје тренутно ради син Зоран Лазовића који се гледао са Вељком Беливуком у Црној Гори?

Да ли је Љубо Миловић још увијек службеник полиције или МУП-а?

Гдје ради Марко Лазовић? Да ли је тачно да је он задужен за ,,заштиту“ лица која су добила статус свједока сарадника?

Гдје је распоређен Зоран Томчић? Чиме је кум Зорана Лазовића завриједио толико ваше повјерење да сте га поставили на позицију савјетника директора Управе полиције?

Гдје је распоређен Дејан Остојић? Да ли су га на ту позицију квалификовали батињање и кажњавање учесника литија?

Гдје су распоређени: Тихо Горановић, Дарко Мађарић, Милован Павићевић, Милош Вучинић, Јовица Речевић, Веселин Маговчевић и Драго Спичановић?

Kоје сте критеријуме имали приликом бирања људи којима највише вјерујете? Професионалност, досљедност, узорност и моралне критеријуме нијесте, па нам објасните које критеријуме јесте.

Гђе вам је Симијановић, ваш активиста из Бара, ког сте представљали као америчког званичника?

дјоји вам је београдски таблоид омиљени и чиме сте завриједили ту промоцију?

Kад одговорите на ова питања, биће јасно и ваше дјеловање у сектору безбједности. А ради пуне информације дужни сте да образложите јавности зашто сте измишљали терористичке нападе и потенцијално убиство патријарха? Је ли циљ био да се митрополит Јоаникије повуче, а ви се ослободите одговорности?

Нека јавност зна и да сте са ДФ-ом договарали партијске кандидате како бисте истрговали са независним институцијама. Мислили сте да ће вам то проћи?

Kад одговорите на ово, а нећете то унапријед знамо, има тога још. Само полако.

Ту је ваш проблем, што вам спинови и лажи не пролазе, што нема медија који може да умије ваше сплетке и недјела- поручују из Демократа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:58