Здравко Кривокапић / - Здравко Кривокапић
01/06/2021 u 19:36 h
ДанДан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ нуди Демократама и ГП УРА смјену Кривокапића

Дубоко смо разочарани посљедњим политичким и политикантским калкулациjама премиjера Здравка Кривокапића коjима jе нанио велику штету онима што су га изабрали и коjи су му вjеровали , поручили су из коалиције „За будућност Црне Горе”

Коалициjа „За будућност Црне Горе” позвала је партнере у парламентарноj већини да потпишу jасан и прецизан коалициони споразум свих странака, због, како су истакли, премиjера Здравка Кривокапића коjи jе погазио све што jе обећао и коjи се у континуитету компромитуjе.

Предсjедници странака коjе чине ову коалициjу „За будућност Црне Горе” данас су одржали састанак на коме jе поручено да су погажени основни принципи коалициjи одустаjањем Кривокапића од потписивања темељног уговора са СПЦ.

– Тиме jе премиjер изневjерио наше стрпљење и изгубио нашу подршку, све док се обећано не испуни, и то без одлагања. Коалициjа „За будућност Црне Горе” има дужност коjа jе изнад политичке и изнад сваког интереса.

Обавезни смо да поштуjемо грађане, да их не изневjеримо, да их слиjедимо и будемо извршиоци њихових очекивања. Дубоко смо разочарани посљедњим политичким и политикантским калкулациjама премиjера Здравка Кривокапића коjима jе нанио велику штету онима што су га изабрали и коjи су му вjеровали – наводе из ове коалиције.

Из коалиције „За будућност Црне Горе” наводе да су Кривокапићу уступили прво мjесто на листи и подржали Владу коjу jе изабрао без консултациjе са њима, као и да су свjесно поступали супротно политичким законима модерних друштава, све из вjере и наде да jе то човjек коjи може да погриjеши као и сви ми, али коjи неће обманути, преварити и окренути леђа своjима.

– Вjеровали смо да неће радити себично за себе и оне друге коjи су поражени на изборима. Премиjер jе прекршио обећање и дату риjеч грађанима, Цркви и блаженопочившем митрополиту Амфилохиjу и патриjарху Иринеjу.

Непотписивање Темељног уговора, неприкладан и неодговоран однос према вjеруjућим људима и СПЦ jе наjвећи политички ударац нашоj коалициjи од стране премиjера. Очигледно jе да свако други, почев од мањих коалиционих партнера до чиновника поjединих НВО, имаjу већи утицаj на Владу од нас коjи jе са двотрећинском већином подржавамо. То jе не само неприхватљиво, него jе и понижаваjуће  – истичу из ЗБЦГ.

Из ове колације истичу да када се потроши риjеч, изгуби повjерење и некадашнjа скромност замиjени умишљеношћу, личном величином и важношћу, онда народу не остаjе ништа друго него да устане и каже да га тако преко ноћи промиjењен човjек више не може представљати. 

– Сматрамо да би било природно да се Кривокапић захвали свима и затражи опрост од оних коjи су га препоручили и покаже да jе демократиjа изнад сваког поjединца, а парламентарна воља представника народа закон коjи се мора поштовати у свакоj прилици. Зато, у овом циљу, позивамо наше партнере у парламентарноj већини да, независно од одговора премиjера Кривокапића коjи ниjе желио са нама да разговара ни око буџета, што jе посебна и страшно озбиљна тема, потпишемо прецизан и jасан коалициони споразум свих странака коjи jе чине, а коjи ће обавезати не само све потписнике, него и њихове представнике у извршноj власти. Нажалост, џентлменски споразум и дата риjеч на коjима се успоставила и изгласала Влада Здравка Кривокапића се у континуитету компромитуjе од стране премиjера коjи готово ништа ниjе урадио од онога што jе чврсто обећао – закључују из ЗБЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:39