Кнежевић, Мандић и Медојевић / - И. Дробњак
22/07/2021 u 18:30 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ поручио Демократама: Устаните из фотеља и службених аутомобила и одрекните се сарадње са ДПС-ом

Из ДФ-а наводе да се читаво ово свакодневно „трабуњање”, своди само на jедну jедину ствар, како оправдати да њих 14 имаjу више права него преосталих 27, и чиме то, рецимо, омиљени посланик Алексе Бечића заслужуjе било коjе право више од других посланика парламентарне већине

Демократски фронт саопштењем се обратио Демократама, у коме их пита да ли имају „бар мало образа у оваквоj политици или се сви морамо црвенити од њихових црвених кравата и понеког вишка блискости међу омиљеним посланицима”?

– Управо таква врста понашања jе за последицу имала да данас они ништа друго и не раде, осим што бране Бечићеву фотељу. Хвале себе толико непристоjно да човjеку постане неприjатно то слушати, а наjновиjа весела пjесма о Алексиноj улози као „кључног фактора стабилности у Црноj Гори” jе само jедна у низу изjава без покрића. Како jе за стабилност ове земље важниjе 14 посланика коjи подржаваjу Алексу и Здравка од 27 посланика коjи траже да се испоштуjу правила демократиjе – истиче се у саопштењу ДФ-а.

Како наводе из овог политичког савеза, демократиjа jе оно што обезбjеђуjе стабилност Црне Горе, а нестабилност jе кад мањина или поjединац не поштуjу вољу већине.

– Како то обjашњаваjу своjим пролазним западним дипломатама и, jош више, како им они у то тако лако повjеруjу, осим ако ови Бечићеви не пишу шта би њихови гости вољели чути, а то jе да постоjи само jедна политика, jедна странка са више имена и jедан вођа, без обзира како се звао, Здравко, Мило или Алекса, коjег увиjек чека спреман глисер за заштиту у Цавтату, како jе jавност обавиjестио бивши амерички амбасадор Монтгомери – поручују из Демократског фронта.

Из ДФ-а наводе да се читаво ово свакодневно „трабуњање”, своди само на jедну jедину ствар, како оправдати да њих 14 имаjу више права него преосталих 27, и чиме то, рецимо, омиљени посланик Алексе Бечића заслужуjе било коjе право више од других посланика парламентарне већине.

Из ДФ питаjу да ли jе то зато што „кад Алекса крене кући с посла, он му носи фотељу како би и тамо могао да буде предсjедник?

– Све се види, наш Алекса, и „ако лаже коза, не лаже рог”. Када помињете Светозара Маровића, било би веома одговорно да поменете и Душка Кнежевића. Не можемо никада заборавити разговор ове двоjице људи уочи избора 30. августа када су многим гласачима ДПС-а обjаснили начин како jе функционисао режим Мила Ђукановића и тиме помогли да се неки од њих ослободе Ђукановићевог утицаjа. Уосталом, ви сте, а не ДФ, од Светозара Маровића преузели комплетан програм коjи jе писао за ДПС и одрекли се принципа партиjе коjа вам jе била стил и начин живота – наводи се у саоптшењу.

Из ДФ-а поручују да Андриjи Мандићу ниjе била потребна никаква помоћ око сумњивог магистарског рада, ни финансиjска подршка за политичко дjеловање, и не дугуjе лично никоме ништа, а да ли jе Алекси и Демократама нешто требало од Душка Кнежевића, нека они одговоре.

–И на краjу, упућуjемо вам искрен позив да устанете из фотеље, службених аутомобила и авиона, одрекнете се сарадње са ДПС-ом и са парламентарном већином договорите излазак из ове кризе, поштуjући правила демократиjе – закључују из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:10