/ фото: СРЂА БОЉЕВИЋ
11/12/2021 u 11:59 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мандић: Предлажемо изборе, нећемо рушити Владу са ДПС-ом

Наши посланици неће бити у скупштинској сали када дође до гласања, навео је Мандић

Представници Демократског фронта обратио се јавности у Скупштини Црне Горе везано за платформу која подразумијева формирање нове Владе. Андрија Мандић је казао да парламентарна већина није испунила очекивања оних који су галсали и да ће ДФ предложили колегама из парламентарне већине и националним мањинама да врaте мандат грађанима.

- Након истека 200 дана који су били договорени као прва провјера кабинета Кривокапића, организовали смо састанак парламентарне већине и констатовали да је постојеће стање неодрживо. Први модел је био да се изврши реконструкција Владе и други да се бира нова Влада. Пристали смо на модел реконструкције и добили одговор да је најбоље да остане све по старом. Након пропасти модела обновили смо иницијативу да се бира нова Влада. То је најпоштеније рјешење гдје ће грађани поново бирати своје представнике. Вјерујем да ће изабрати Владу и бити мудрији и паметнији од нас на наредним изборима - истакао је Мандић.

Казао је да ДФ у понедељак неће подржати иницијативу ДПС-а за смјену Владе Здравка Кривокапића, јер знају да су све Владе ДПС-а биле горе чак и од ове Владе коју негативно оцјењују.

image
ФОТО: ДФ

- Наши посланици неће бити у скупштинској сали када дође до гласања, неће учествовати у гласању, саопштиће да не подржавају владу Кривокапића. Видјећемо колико ће посланика остати и подржати Кривокапића, а они који буду ван сале су такође они који не подржавају Владу Здравка Кривокапића - навео је он.

Небоjша Медоjевић jе казао да се министри јавно сукобе са премијером, да је в.д. стање је у тужилаштву и правосуђу, да расте број незапослених, повећава се број блокираних предузећа, да нема инвестиција, да ниједан шеф нарко картела није ухапшен и шверцер цигарета.

Чекају до поноћи: ДФ ће се сјутра обратити јавности

- Премијер и министри неће да долазе на конторлна саслушања, највећи хаос трпе грађани Црне Горе. Позивамо да се врати мандат грађанима који ће изабрати нову Валду, а са ДПС-ом нећемо рушити Владу. Стање је веома проблематично- нагласио је Медојевић.

Милан Кнежевић је казао да са Милом Ђукановићем неће ни на радост, ни на жалост, те да њега враћају они који се тајно састају са њим.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:23