/ - Миливоје Катнић
12/06/2021 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Спашаваjући Катнића, опозициjа спашава себе

Поjединце из бившег режима jе забринула информациjа да овим измjенама Закона СДТ Миливоjе Катнић мора у пензиjу по сили закона, а онда су они у проблему, истицу из ДФ-а

Ниjе тачно да су Измjене и допуне закона о раду дониjете због Миливоjа Катнића jер њему функциjа престаjе и у складу са Законом о Државном тужилаштву, гдjе тужиоцу престаjе функциjа када стекне услове за старосну пензиjу, саопштили су из Демократског фронта. Они су казали да опозициjа наjављуjе да ће тражити помоћ међународне заjеднице и оцjену уставности одредби из Закона коjе су сами изгласали када су били на власти.

– Измjене и допуне Закона о раду и одредба о смањењу старосне границе за одлазак у пензиjу по сили закона ниjе била уперена ни против jедног лица у Црноj Гори, већ искључиво да би се ускладила ова норма са нормом из Закона о пензиjском и инвалидском осигурању – наводи се у саопштењу

Смањење старосне границе са 67 на 66 година за стицање услова за старосну пензиjу,како су казали, изгласала jе управо бивша власт.

Поjединце из бившег режима jе забринула информациjа да овим измjенама Закона СДТ Миливоjе Катнић мора у пензиjу по сили закона, а онда су они у проблему jер ће нови СДТ покренути поступке због вишегодишњих пљачки, криминала, незаконитих додjела станова и кредита повлашћеним поjединцима – наводи се у саопштењу.

Тврде да Измjене и допуне закона о раду ниjесу дониjете због Миливоjа Катнића jер њему функциjа престаjе и у складу са Законом о Државном тужилаштву, гдjе тужиоцу престаjе функциjа када стекне услове за старосну пензиjу.

– У складу са чланом 17 и 18 Закона о ПИО, Катнић jе стекао услов за старосну пензиjу, значи по закону коjи jе усвоjио бивши режим када jе из раниjег закона о ПИО у чл. 17 спустио старосну границу са 67 на 66 година живота и прописао умањење те границе по члану 18 у зависности од времена проведеног на радним мjестима са увећаним стажом. Какве симболике –кажу из ДФ-а.

Истичу да су Измjене и допуне Закона о раду и одредбе о смањењу старосне границе, jедногласнона Одбору за здравство, рад и социjално старање гласали сви присутни чланови одбора, и из власти и из опозициjе, међу њима и професорица права, посланица Драгиња Вуксановић Станковић, као и посланик СД Борис Мугоша, а за Закон у начелу на пленуму 46 посланика гласало jе ЗА, а Указ о проглашењу Закона донио jе Мило Ђукановић.

– Сада посланик Шеховић и остало друштво из опозициjе наjављуjу да ће тражити помоћ међународне заjеднице и оцjену уставности одредби из Закона за коjи су гласали, за исте одредбе коjе су у Закон о ПИО сами изгласали када су били на власти. Ваљда jе сада свима jасно да су ово очаjнички покушаjи бившег режима да спашаваjући Катнића спашаваjу себе, а Шеховићу и њему сличним порука - да умjесто враћања старе одредбе у Закон о раду, врате незаконито стечене станове, кредите и опљачкани новац од грађана – закључили су из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:03