Poslanički klub DF-a / SKUPSTINA CRNE GORE,SLAVEN RADUNOVIC - LAZAR RUZIC
18/07/2022 u 18:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DF: Uhapšeni su dokazani i dugogodišnji podržavaoci Mila Đukanovića i politike DPS-a

- Interesantno je da su svi oni završili iza rešetaka upravo u vremenu izvršne vlasti koju podržava DPS i mnogi se pitaju šta je razlog za ovakvu akciju i zašto je baš napravljen takav redosled i izbor uhapšenih - kažu u Demokratskom frontu

Demokratski front smatra da se hapšenjem Petra Lazovića i brzim lišavanjem slobode Ljuba Milovića izjednačava odnos tužilaštva prema počiniocima krivičnih djela koji su koristili Skaj aplikaciju.

- Naime, čudno je izgledalo da su do sada postojali različiti aršini, jedni prema bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i pritvorenoj grupi kojoj ona pripada i drugi prema Lazoviću i Miloviću koji su istovremeno otkriveni na osnovu presretnutih razgovora koje je pratio Evropol - kaže se u saopštenju Demokratskog fronta.

Ovaj politički savez tvrdi da su Petar Lazović, Ljubo Milović, Vesna Medenica, Blažo Jovanić, Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Dušan Perović, Đorđije Rajković i ostali uhapšeni su dokazani i dugogodišnji podržavaoci Mila Đukanovića i politike DPS-a.

- Interesantno je da su svi oni završili iza rešetaka upravo u vremenu izvršne vlasti koju podržava DPS i mnogi se pitaju šta je razlog za ovakvu akciju i zašto je baš napravljen takav redosled i izbor uhapšenih. To sigurno ima veze i sa snažnim djelovanjem mladih struktura u DPS-u, neopterećenih repovima kriminala, i hrabrog traženja suočavanja sa vlastitom prošlošću ove stranke. Nije tajna da su baš ti novi ljudi, koji nisu učestvovali u osnivanju ove partije, niti pripadali najistaknutijoj strukturi u vremenu prije referenduma, samog referenduma i nakon toga, ni učlanjenju Crne Gore u NATO, odlučili da se javno suprotstave kriminalu u sopstvenim redovima - ističe DF.

U Demokratskom frontu pretpostavljaju da je njihova namjera da, nakon oslobađanja od kriminala, DPS povedu nekim drugim putem, kako bi ova stranka mogla da donosi odluke bez ikakvih pritisaka i štetnih uticaja korumpiranih pojedinaca. 

- Zapravo, baš su oni nedavno nakon sjednice predsjedništva DPS uspjeli da opstruišu brzo rušenje vlade i tako pomogli tužilaštvu da radi svoj posao. Otvaranje Skaj komunikacija i snažna podrška svih političkih struktura tužilaštvu Crne Gore omogućili su da više nema nedodirljivih i da mogu biti procesuirani svi oni koji su kršili zakone. Stavljanjem lisica na ruke Petra Lazovića i policijskom potragom za Ljubom Milovićem, utvrđena je ključna odgovornost bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog zamjenika Saše Čađenovića, koji su prikrivali kriminalce, a optuživali i zatvarali poštene i čestite ljude, pa su se samim tim stekli svi uslovi da budu i oni uhapšeni i sudski procesuirani. Ne sumnjamo da će neko u tužilaštvu, poput najnovijih dešavanja u DPS-u, tražiti da se i oni suoče sa vlastitom prošlošću ovog organa i tako omogućiti njegovo normalno funkcionisanje u budućnosti - zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:40