Миодраг Лекић / - LEKIC
16/06/2021 u 22:05 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Договори у току: Миодраг Лекић кандидат за премијера?

Лидер Демоса би могао да буде прихватљив за ГП УРА, што би омогућило договор скупштинске већине да се не расписују ванредни парламентарни избори, већ да се формира нова Влада Црне Горе, сазнаје портал Дан

У току су интезивни разговори представника партија које чине већину у Скупштини Црне Горе око рјешавања политичке кризе изазване повлачењем подршке досадашњем премијеру Здравку Кривокапићу, која је кулминирала на данашњој сједници црногорског парламента, сазнаје портал Дана.

Према незваничним, али врло поузданим информацијама нашег портала, до сада се искристалисала идеја Демократског фронта који, наводно, планира да осталим чланицама скупштинске већине понуди да умјесто Кривокапића премијер буде лидер Демоса Миодраг Лекић.

Лекић би имао пуни мандате за састав нове владе што би ријешило тренутну политичку кризу, а не би морали бити расписани ванредни парламентарни избори. Да је до неког договора, ипак, и поред данашњих врло оштрих ријечи које је Здравко Кривокапић упутио посланицима.

-У парламенту је присутан неморал и политичко лицемјерје – казао је Кривокапић.

Најоштрије је реаговао лидер Демоса Миодраг Лекић називајући премијеров наступ кафанско простачким.

-Склоните овог политичког пајаца – узвикнуо је Лекић.

Управо оваква рекација Миодрага лекића показује да идеја да он буде будући премијер и није нова и да се о томе већ разговарало.

Шеф посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић је након бурне рекације умиривао посланике.

-Ипак ми и даље имамо већину од 41 посланика. Можемо да се договоримо и фромирамо нову Владу, без ванредних избора – рекао је Радуновић.

Сасвим је јасно да опција коју нуди Демократски фронт а која предвиђа да, управо они понуде Миодрага Лекића у замјену за “политичку главу” Здравка Кривокапића, није нереална. Прије свега Демократе би могле тешко да одбију ову понуду, јер је Лекић на изборима 30. Августа прошле године био на њиховој листи. Лидер Демоса је прихватљив и ГП УРА, јер би Дритан Абазовић могао да задржи исту позицију у Влади, и не би морао много да објашњава зашто му је нови премијер прихватљив.

Лекић важи за процрногорски оријентисаног политичара, који је умало  и побиједио Филипа Вујановића на предсједничким изборима, бивши дипломата и цијењени профессор. Политички прихватљив за све.

У случају неке друге понуде, на примјер, да премијер буде неко из ДФ-а, она не би, највјероватније, била прихватљива ни за Демократе ни за ГП УРА.

У сваком случају понуда Демократског фронта, ако је буде, наредних дана, може бити она која се, у овом политичком тренутку не одбија, а сада је сасвим извјесно да Здравко Кривокапић не може опстати на мјесту премијера.

О му је поручио и један од лидера Фронта Милан Кнежевић говорећи да сваки резултат гласана о министру правде Владимиру лепосавићу има исти исход – Здравко Кривокапић више неће бити премијер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 04:04