Нововић / Фото: Архива
12/11/2021 u 11:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Андријевица: Директор Водовода дијели отказе и спроводи хајдучију

У питању је безакоње изазвано запошљавањем по политичкој подобности, тврде из опозиционе партије

Општински одбор Демократске партије социјалиста (ДПС) у Андријевици тврди да је в.д. директора Водовода и канализације Жељко Нововић уручио девет отказа запосленима на неодређено на позицији заштитара. 

Из ове опозиционе партије тврде да је Нововић то урадио упркос томе што му је истекао период на који је именован за вршиоца дужности.

- Ово је класичан примјер партијског реваншизма који за посљедицу може имати да у потрази за послом наведена лица напусте наш крај.Ни ту није крај саге о заштити најбољег интереса запослених, па је самопрозвани шериф у име Друштва склопио посао са једном приватном фирмом, те за њен рачун ангажовао нова лица која ће покривати исте позиције по основу којих је претходницима уручен отказ. С обзиром на то да је ријеч о евидентно грубој повреди правног поретка односно кршењу законских норми, позивамо надлежне институције да испитају овај случај и адекватно реагују, те стану на пут хајдучији и безакоњу изазваном запошљавањем по политичкој подобности, уз напомену да ће наша партија пружити неопходну правну помоћ у конкретној ситуацији- поручују из ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:13