Спајић / Фото: Срђан Бољевић
08/12/2021 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Беране оптужује Спајића: Према нашем граду се опходите маћехински

Планом министра финансија наша општина је занемарена, тврде из ове опозиционе апртије

Актуелна Влада има безобзирни однос према сјеверу Црне Горе и Беранама, тврди Општински одбор Демократске партије социјалиста (ДПС) у овом граду. 

Како наводе, то доказује и, како тврде, понижавајући положај општине Беране, којој је у буџету додијељено чак 10 милиона еура мање у односу на 2019. годину.

-Сад се види колико је неоснована била примједба локалне власти у Беранама, да је прошла Влада имала „маћехински однос“ према нашој општини. С обзиром на то да локалну власт чине ДФ-СНП-Демократе, не изненађује чињеница да је истина нешто сасвим друго. Јер та “маћехинска Влада” на челу са ДПС је само у 2019. години у Беране уложила око 13 милиона еура, док је актуелна Влада кроз капитални буџет за ову годину нашој општини опредијелила свега 3,5 милиона еура. Поставља се питање која се Влада према Беранама заиста опходи маћехински?- питају се из ДПС-а. 

Како наводе, док министар финансија Милојко Спајић припрема терен за излазак на изборе и пласира популистичке и демагошке приче које се своде на пуко политиканство, такође исказује небригу за рјешавање питања сиромаштва и дневних изазова са којима се суочавају наши суграђани.

- Очигледно је да је Спајићевим планом наша општина занемарена, а како и не би када овђе ни локална власт не функционише. Kатастрофално стање односа међу странкама које чине владајућу већину, наноси немјерљиву штету Беранама. Нажалост, док овакву власт на стакленим ногама одржава само и искључиво анимозитет према ДПС-у, грађанке и грађани Берана пука су колатерална штета. Беране заслужује нову власт, одговорну и способну, прије свега окренуту проблемима својих суграђана и рјешавању изазова са којима се наш град суочава- закључили су из ДПС-а Беране. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:19