Gradska luka Škver - Herceg Novi / - FOTO: ž.B.
22/07/2024 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Herceg Novi: Sanacija lukobrana ili „srpski svet“ na vodi?

Svjedoci smo posljednjih dana da su na Škveru u toku građevinski radovi na sanaciji lukobrana, ili je to ipak koncert Vlada Georgijevića, navodi DPS Herceg Novi.

- Ako je u pitanju dugo i pompezno najavljivani koncert oživljavanja uspavane karijere, ne bi bio problem da to ne znači uzurpaciju luke i štetu po samu luku, brodare, privrednike i sve one koji su čekali ovih 30 dana sezone.Loša organizacija, neplanski i stihijski potezi organizatora, uz amin lokalne vlasti, blokiraće funkcionisanje luke u špicu turističke sezone – istina propale. Po ključu Beograda na vodi sada Koncert na vodi ili „srpski svet“ na vodi. Po tome se vidi ko je organizator i koji je motiv, jer mi u Novome našu „vodu“ zovemo more - navode u saopštenju.

Živković: Parlamentarna većina odaljava Crnu Goru od evropskog sistema vrijednosti

Dodaju da jednom godišnje, samozvani “barba”, pravi koncert u Herceg Novom, uvijek u špicu sezone, isključivo radi političkih parola i poruka koje ima zadatak da prenese širim narodnim masama, koje jedino u špicu sezone i može okupiti uz veliki broj besplatnih karata. Uzgred Herceg Novi je jedini grad gdje „barba“ može da nastupa sa svojim decenijama nepromijenjenim repertoarom.

- Lokalna vlast se ponaša neinformisano ali ne dajte se zavaravati: iz Opštine podržavaju sve što se dešava na Škveru, isti im je nalogodavac, i voljeli ili ne moraju podržati sve što „barba“ zamisli. U suprotnom snosit će posljedice. Dakle, u Herceg Novom se i dalje ne radi na razvoju kulture, sadržaja ili poboljšanju turističke ponude i jačanju turističkog proizvoda (ako u TO uopšte znaju šta to znači) već se novac građana troši na ostvarenje političkih misija koje im plasira zvanični i nezvanični Beograd - ddoaju oni.

Pitaju za kraj, nas kao političku organizaciju i kao građane, poreske obveznike, zanima ko je dozvolio da se na Škveru postavljaju skele?

- Ko je izdao potrebnu dokumentaciju za izvođenje radova na Škveru? Ko je odgovoran ako predmetna dokumentacija ne postoji? Ko će brodarima nadoknaditi gubitke koje će imati tog dana? Ko će zakupcima vezova i kabina garantovati sigurnost i bezbjednost plovnih objekata - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:48