Лого ДПС-а / - ДПС
13/06/2021 u 18:39 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

ДПС: Изјава Кривокапића срамотна, нека не брани државни поредак од предсједника

Они који су једном покушали на силу да руше државу и Устав, и којима се судило за то, довели су Кривокапића до мјеста гдје се сад налази, саопштили су они

Сасвим очекивано, Здравко Кривокапић покушава да релативизује јучерашњи догађај у Никшићу, и то не зато што је уопште планирао да се оглашава, већ да би тежиште приче пребацио на изјаву предсједника Ђукановића и доминантно се бавио њом, саопштено је из Демократске партије социјалиста Црне Горе.

-И то онај исти Здравко Кривокапић који је након побједе на парламентарним изборима поручио да је Црна Гора ослобођена након 75 година, који је славио долазак Николе Кава је, којем у Влади још увијек сједи министар Лепосавић и који све наде полаже у министарку која сама себе назива „жена – четник“, покушава да нас убиједи да је напрасно постао чувар антифашизма, Црне Горе и њеног Устава. Заиста запањујући преокрет- наводе из ове странке.

Истина је, ипак, како кажу, негдје друго.

-Премијер се огласио 20 сати након фашистичког дивљања у Никшићу, које његови коалициони партнери правдају тиме да је човјек, ето, имао неке физиолошке потребе, али је страшно што је то урадио баш у центру града. Биће да је, као и у случају министра Лепосавића, превладао страх од губитка подршке са одређених адреса, па је премијер извагао да је најбоље да одговорност пребаци на предсједника државе.Нема заиста никакве потребе да човјек, који је за пола године погазио Устав небројено пута, брани државни поредак од Ђукановића. Они који су једном покушали на силу да руше државу и Устав, и којима се судило за то, довели су Кривокапића до мјеста гдје се сад налази. Зато и не чуди да су, данас поводом чина скрнављена споменика хероју, и Кривокапић и они на истим позицијама – оптужују ДПС.Ипак, очигледно је да је срамни догађај у Никшићу резултат њиховог заједничког прегнућа од почетка литија до данас, макар на нивоу инспирације-. закључују из ДПС-а.

Izdvojeno

28. jul 2021 20:57