/ - фото илустрација
20/10/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Извјештај ЕК јасан - Влада зауставила европски пут Црне Горе

Једино што у Црној Гори беспрекорно функционише, јесте кадрирање по дубини засновано на политичкој припадности појединаца подобних за нову државну власт чиме је неизмјерно угрожен цијели државни апарат, наводе они

Да је и званично отпочео почетак краја ове Владе Црне Горе, доказује и најновији извјештај Европске комисије, ПИТАЈУ ИЗ дпс-А.

-Негативне оцјене Брисела указују да свакодневне манипулативне игре и бескрупулозне лажи представника власти да се Црна Гора креће у правом смјеру и да њен прогрес није заустављен, нијесу ништа друго сем празно хвалисање и потцјењивање интелигенције грађана. Јасно је да не само да домаћа јавност оцјењује рад ове владе као катастрофалан, већ је то закључак и наших међународних партнера-наводе из ДПС-а.

Додају: "Самоназвана „прва демократска Влада” у Црној Гори, често је законе доносила у оквирима убрзаних процеса, јасно је истакнуто у овом документу. О транспарентности рада, како себе воле да назову, “најтранспарентније” извршне власти свједочи и недопустиво изузимање јавних консултација у тим и таквим процесима".

-Да експерти дилетантски одрађују свој посао свједочи и  оцјена да многа министарства не функционишу, упркос празним причама њихових челника који се куну у своју стручност и своје знање. Извјештај констатује да нема „смисленог политичког дијалога“, што је чињеница. И не само да он не постоји између власти и опозиције, већ данима  свједочимо о нефункционалности саме власти, и надгорњавању њених конституената, уз међусобна вријеђања- саопштили су из ДПС-а. 

Додају: "Једино што у Црној Гори беспрекорно функционише, јесте кадрирање по дубини засновано на политичкој припадности појединаца подобних за нову државну власт чиме је неизмјерно угрожен цијели државни апарат".

-Брисел критикује измјене Закона о државним службеницима и намјештеницима, којим су снижени услови за компетентност, независност и запошљавање државних службеника засновано на заслугама. Не изненађује ова констатација, јер свједочимо већ годину дана како се удомљавају рођаци, даља фамилија, кумови и пријатељи на позиције за које нијесу компетентни, а заслужили су их само зато што су блиски са представницима нове власти-наводе они.

Додају: "Нова парламентарна већина декларативно је ставила потписе на споразум који је подразумијевао и посвећеност европском путу. Међутим, апостолски хор под диригентском палицом премијера Кривокапића експертски је само уназадио процес приступања Европској унији. Анализирајући бриселски извјештај, намеће се питање: Куда је то кренула Црна Гора?"

-Да им је уистину стало до Црне Горе, након оваквог Извјештаја, у име пуних уста приче о части и моралу, иступили би из ове и овакве скаламерије која функционише само онда кад овој држави ради о глави. Европска комисија била је и више него јасна. За челнике власти који се праве да не разумију поруку: Владо Црне Горе, сједи (1)- наводи Демократска партија социјалиста Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:17