Izbori, glasanje / - FOTO: UNSPLASH
24/10/2024 u 15:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Kotor: Članovi OIK da prekinu sa opstrukcijama i dopuste da izborni proces bude završen

Opštinski odbor DPS Kotor, nakon današnjeg stava Ustavnog suda, poziva Opštinsku izbornu komisiju da u što kraćem roku donese odluku o ponavljanju izbora na Prčanju i Mircu.

- Jer, nakon današnjeg zasijedanja Ustavnog suda na kome nije donešena odluka o prihvatanju žalbi Demokrata, jedina relavantna odluka je upravo Odluka Državne izborne komisije koja ostaje na snazi, a kojom se nalaže ponavljanje izbora na Prčanju i Vrmcu. Ispoštovali smo sve zakonske procedure, sačekali smo i da naši oponenti iskoriste svaki pravni mehanizam koji im stoji na raspolaganju, ali – zbog grada, zbog Kotoranki i Kotorana – više ne smijemo dopustiti dalje kočenje izbornog procesa, kojim se produžava opšta blokada - navode u saopštenju.

Dodaju da mjesec nakon prvobitno održanih izbora, vrijeme je da se taj proces konačno završi.

- Zato pozivamo političke subjekte koji već sedmicama opstruiraju procese koji bi vodili ka proglašenju konačnih rezultata da to više ne čine. Ne želimo da vjerujemo da će OIK Kotor istrajavati u bezakonju i služenju onima koji se bore svim silama da izbori ne budu završeni. Ipak, ako nastave tim putem, kako smo to i ranije istakli, čekaju ih krivične prijave po više osnova - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 15:58