/ - FOTO: DPS KOTOR
12/09/2024 u 15:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Kotor: Ovo su mjere kojima ćemo riješiti katastrofalno stanje u saobraćaju

Pitanje saobraćajnih gužvi, osim što je i jedan od ključnih problema grada, činjenjem gradske vlasti ovog je ljeta dodatno pogoršano, navode iz DPS Kotor.

- Situacija je nedopustiva, i ovih dana imali smo kolapse u čitavom gradu, koji polako postaju hronično stanje. Lista "Kotor prije svega! DPS – Neđeljko Moškov" u svom programu nudi konkretne tri mjere koje će postepeno voditi ka potpunoj sanaciji stanja.Nova gradska vlast, predvođena DPS-om, u narednom mandatu će završiti kompletnu dokumentaciju za gradnju zaobilaznice oko Kotora i sa njom konkurisati za sredstva iz fondova Evropske unije - navode u saopštenju.

Dodaju da druga mjera je gradnja podzemne parking garaže, čime ćemo rasteretiti kontakt zonu grada Kotora. Treća podrazumijeva formiranje gradskog saobraćajnog preduzeća, uz uspostavljanje i pomorskog linijskog saobraćaja na svakih pola sata duž svih naselja na kotorskoj rivijeri.

- Nova gradska vlast odmah će razmotriti i inicijativu brojnih građana o preispitivanju učinkovitosti semaforske signalizacije, što odlazeća uprava odbija da učini. Svaku odluku donosićemo u konsultaciji sa građanima, kroz direktan dijalog - zaključuju u saopštenju iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 15:07