Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore / - DPS
04/07/2024 u 13:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Nakon pet mjeseci podržano kontrolno saslušanje Spajića i Vukovića

Iz Demokratske partije socijalista ističu da je napokon nakon pet mjeseci, podržana inicijativa opozicije za Kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra finansija Novice Vukovića.

- Skupština je izmjenila poslovnik o radu član 75. Stav 7. da bi se konačno ispoštovalo ono što opoziciji, inače, pripada. Još ostaje da vidimo kada će se i da li će se saslušanje zaista desiti? - poručio je poslanik Nikola Milović na mreži X.

I poslanik Mihailo Anđušić je istakao da je poslije pet mjeseci borbe izglasana njihova inicijativa.

- Nakon pet mjeseci izbjegavanja premijera i ministra finansija da dođu na saslušanje i razgovaraju na temu realizacije programa Evropa sad 2, poslije odlaganja donošenja Fiskalne strategije po 4. put i finalno nakon izmjene Poslovnika Skupštine, izglasana je naša inicijativa - istakao je Anđušić. 

U inicijativi opozicije upućene Odboru za ekonomiju se naglašava da imajući u vidu da je u ekspozeu premijer najavio sprovođenje ekonomskih reformi kroz program Evropa sad 2, a da Vlada još nije predstavila zvanična dokumanta koja treba da potvrde postojanje navedenog programa, kao i načine negovog sprovođenja, smatraju da je obaveza ministra finansija da upozna poslanike sa detaljima i strategijom navedenog programa.

DPS traži kontrolno saslušanje Spajića i Vukovića: Neka objasne kako sprovode Program Evropa sad 2

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 13:36