Демократска партија социјалиста / - ДПС
02/06/2022 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Никшић: Они који не поштују државне симболе, скидање заставе правдају испразним изговорима

Немојте ви лицемјерно државне симболе бранити од грађана Црне Горе који државну химну слушају стојећи, а према државним симболима се односе с пуним поштовањем, наводе из ДПС-а Никшић

Упркос силним напорима да се пронађе адекватно оправдање за скидање црногорске заставе са зграде Општине Никшић, која се, чуда гле’, налази у Црној Гори, на црногорској општини, грађани препознају намјеру обрачуна са свим што има црногорски предзнак од стране челника овог града., казали су из ДПС-а Никшић.

Дакле, како додају, локална власт, предвођена Марком Ковачевићем, изданком за понос просрпских снага у Црној Гори, наставља ниподаштавање и унижавање црногорског идентитета. 

- Занимљиво је и како је годину и по требало да прође да дође до поштовања закона од стране заговорника уједињења са Србијом. Још више интригира чињеница да с нападом на црногорско достојанство наставља баш уочи једног од најважнијих датума у историји Црне Горе - 13. јула - наводе из ДПС-а.

Општина Никшић: Застава са зграде уклоњена јер је постављена супротно закону

Додатно, кажу, забрињава чињеница да општинске службе очигледно не функционишу, па је за ово недјело било неопходно ангажовати приватну фирму.

Него кад су већ кренули да ударају овако ниско, из ДПС-а Никшић кажу да вриједи подсјетити да у Никшићу по зградама висе цераде са ликом црквених великодостојника, те да је и ту неопходно поступити у складу са законом, што имплицира чињеницу да за ову фирму у Никшићу има још посла. 

- У крајњем, немојте ви лицемјерно државне симболе бранити од грађана Црне Горе који државну химну слушају стојећи, а према државним симболима се односе с пуним поштовањем - закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:36