Demokratska partija socijalista / - DPS
28/10/2023 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS osudio izjavu Dodika: Izostanak reakcije od strane Milatovića još jedno razočarenje

Iz partije pozivaju sve političke lidera u regionu da se uzdrže od nacionalističkih retorika i da se fokusiraju na izgradnju mira, saradnje i prosperiteta

Demokratska partija socijalista snažno osuđuje nedavnu izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj izražava želju za stvaranjem jedinstvene države koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Iz ove partije smatraju da "ova izjava odražava nacionalističke tendencije i predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnoj stabilnosti.2

- DPS je oduvijek bio posvećen principima multietničnosti, tolerancije i saradnje među državama. Vjerujemo da je jedinstvo i zajedništvo ključno za izgradnju mira i prosperiteta u regionu. Izjava Milorada Dodika, koja implicira stvaranje jedinstvene države na etničkim osnovama, suprotna je ovim principima i može samo doprinijeti podsticanju tenzija i podjela - ističu u saopštenju.

Takođe, u DPS-u žele da istaknu izostanak reakcije “slučajnog” predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, na ovu izjavu.

- Kao predsjednik države koji bi trebalo da predstavlja interese Crne Gore, očekivali smo da će gospodin Milatović jasno osuditi nacionalističke izjave i istaći važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Izostanak reakcije od strane gospodina Milatovića je još jedno razočarenje koje ukazuje na nedostatak liderstva, odgovornosti i hrabrosti slučajnog predsjednika - dodaju u saopštenju.

Iz partije pozivaju sve političke lidera u regionu da se uzdrže od nacionalističkih retorika i da se fokusiraju na izgradnju mira, saradnje i prosperiteta.

- Samo kroz zajednički rad i dijalog možemo prevazići prošlost i izgraditi evropsku budućnost za sve građane naših zemalja - poručuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 17:38