Боровинић Бојовић / Фото: Иван Петровић Ипе
28/09/2021 u 16:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Ову Владу неће спасити ни оставке, враћају се у средњи вијек

Министарка Боровинић Бојовић прво одбијала, а сада спаљује вакцине које су јој политички непожељне, кажу из опозиционе партије

Ову Владу ни оставке неће спасити, поручују из Комисије за здравство ДПС-а. 

Они тврде да министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић оставља ковид центре без антигенских тестова, болнице и преуређене старе школске зграде без основних антибиотика, доноси мјере које не поштују ни њени најближи сарадници из Владе а о трошку свих грађана уништава вакцине којима убрзо истиче рок трајања.

- Исте оне вакцине које пуна два мјесеца није жељела да прими као донацију Словачке јер су имале једну велику “ману”- донацију је обезбиједио предсједник свих грађана Црне Горе. Велики ударац на сујету министарке тако је постао велики трошак за државни буџет. Позитивно је једино што је накнадом “памећу” и прихватањем донације избјегнут међународни скандал и још једна бламажа Црне Горе код европских партнера- наводе из ДПС-а. 

Тврде да је Влада кренула у средњи вијек. 

- Биће то спас за Црну Гору - али не и за њих. Јер ипак, нека ђела не застаријевају: одбијање донације вакцина и не прихватање мјера предлаганих од стране ИЈЗ су директно проузроковали катастрофалне и трагичне исходе који су се могли избјећи. Црна Гора и Луксембург имају приближно једнак број становника а премијер нам је обећао да ћемо имати једнак стандард. Данас, за разлику од Луксембурга, Црна Гора има 1.000 више умрлих због КОВИД-а и једну “госпођу министарку”. Умјесто благовременог прихватања донације из Словачке, умјесто промоције вакцина са ЕУ стандардом које сада скоро искључиво траже млади људи јер желе да напусте овакву Црну Гору, умјесто промовисања треће “бустер” дозе, умјесто донирања вакцина некој трећој држави јер је у Африци само пет одсто грађана вакцинисано, умјесто било којег другог смисленог рјешења, министарка Боровинић Бојовић организује ломачу како би уништила политички непожељне вакцине. Неће та ватра спалити незнање, острашћеност, политиканство већ ће пламен управо све наведено до краја освијетлити- закључују из ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:30