Мило Ђукановић / - Мило Ђукановић
19/11/2021 u 10:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Рожаје је давало огромну подршку грађанској политици ДПС-а

Присутнима се обратио предсједник Ђукановић, који је током свог излагања рекао да никада није било у ових тридесет година жешће офанзиве на независну Црну Гору

У циљу наставка унутарпартијских реформи, у Рожајама је одржана 9. Општинска изборна конференција и изабран нови сазив општинског одбора, навели су из ДПС Рожаје-  

Присутнима се обратио предсједник Ђукановић, који је током свог излагања рекао да никада није било у ових тридесет година жешће офанзиве на независну Црну Гору, њен грађански карактер, на њену мултиетничку демократију и на њен европски пут, него што је то било прошле године. 

-Рожаје је давало огромну подршку не националној, него грађанској политици ДПС-а. Не занемарујем оно што је национални састав Рожаја, али то само потврђује да не размишљамо национално, не дај боже националистички, него знамо да овдје живе људи који су дубоко свјесни да Црној Гори нема опстанка, па тиме ни свима нама у њој, ако је не изграђујемо као грађанску државу. Оног тренутка када бисмо направили фаталну грешку, да кренемо да се национално сукобљавамо по Црној Гори, када бисмо кренули да на великосрпски национализам одговарамо црногорским или било којим другим национализмом то би био крај Црне Горе. Дакле, ми смо врло убијеђени да је Црна Гора својом структуром, а не заборавимо и својом историјом, предодређена да буде грађанска држава- рекао је Ђукановић. 

Присутне је поздравио и члан Предсједништва Никола Ракочевић, који је поручио да је неопходно реафирмисати политику, да бисмо поново били дио неке нове већине, и да је због тога потребно да будемо заједно јер нам је заједништво најпотребније.

- Од 1995. године било је неколико посрнућа у нашим политичким напорима, али смо сваког пута устајали након пада и као резултат остварили независну, грађанску, мултиетничку Црну Гору која је на европском путу. Значајну заслугу за сва крупна достигнућа у државној политици имају сви мањински народи у Црној Гори- поручио је Ракочевић.

У свом обраћању Мехмед Хусовић је са задовољством констатовао да је Општински одбор ДПС Рожаје чији је предсједник, један од бољих одбора у оквиру партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:15