DPS poslanici / - DPS
26/09/2024 u 20:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Ukidanje slobodne riječi u Skupštini posljedica je nečiste savjesti vladajuće većine

Diktatura parlamentarne većine ušla je u terminalnu fazu tokom današnje sjednice Skupštine, kada predsjedavajuća Zdenka Popović nije dozvolila poslanicima opozicije da iskoriste poslovničko pravo da se proceduralno jave za riječ, saopšteno je iz DPS-a.

- Organizovana devastacija parlamenta koja je započela izborom Andrije Mandića – funkcionera sa nelegalnim dvojnim državljanstvom, a kasnije nastavljena četvorostrukim nedolaskom premijera na Premijerski sat i brutalnim političkim tranžiranje predsjedavajućeg stola, danas je doživjela svoju kulminaciju sprovođenjem nasilju nad predstavničkom demokratijom u režiji potpredsjednice Zdenke Popović, navode iz te partije.

Popović: Iznenađena sam ponašanjem poslanice Pejović, pokušala da opstruira ponovno izglasavanje zakona

Dodaju da nijesu mogli da odćute na reakcije poslanika parlamentarne većine koji su štitili Popović.

- Da predsjedavajuća Popović u međuvremenu nije postala šampion u zloupotrebi predsjedavanja u Skupštini, do te mjere da je dozvoljavala da u skupštinsku raspravu poput padobranaca upadaju ministri iz Demokrata, iako nijesu bili u ulozi ovlašćenih predstavnika Vlade, možda bismo na sinhronizovane žalopojke poslaničkih klubova parlamentarne većine o njenoj navodnoj ugroženosti od poslanika opozicije, džentlmenski odćutali, jer su građani vidjeli sve što treba da vide, kažu iz DPS-a i navode da su vidjeli oduzimanje prava na slobodnu riječ poslanicima, koja je zagarantovana poslovnikom.

Kad dvotrećinska parlamentarna većina, “nepoznata u evropskim okvirima, i najglomaznija vlada na svijetu”, kako kažu u DPS-u, strahuju od glasa opozicije, onda je jasno koliko su krhki temelji takve koalicije interesa.

- Da su sigurni da su građanima unaprijedili kvalitet života donošenjem antisistemskih zakona u Skupštini, ne bi PES i Demokrate sa 20 ministara u vladi, krili svoj rejting formiranjem koalicije u susret izborima u Podgorici. Niti bi bila neophodna inflacija promotivnih sadržaja da ubijede građane kako su im unaprijedili životni standard, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

26. septembar 2024 20:16