фото дпс / - фото дпс
25/09/2021 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС ће иницирати предлог измјена Закона о спорту

Како наводе, они не маре да ли је власт или опозиција, него се увијек понаша друштвено одговорно и државнички, те ће и у овом случају урадити све да заштити интерес Црне Горе и њених грађана

Од првог дана формирања Министарства четири ресора јавности је јасно да њиме руководе они који нијесу дорасли том задатку. Најновији скандал незнавених егзибициониста, нажалост може довести до катастрофалних посљедица у којима је под знаком питања будуће такмичење црногорских спортиста на смотрама под химном и заставом наше државе као и организација међународних такмичења у Црној Гори, поручују из посланичког клуба Демократске партије социјалиста.

Како наводе, они не маре да ли је власт или опозиција, него се увијек понаша друштвено одговорно и државнички, те ће и у овом случају урадити све да заштити интерес Црне Горе и њених грађана.

 - Закон о спорту из 2018. године који је предложила претходна Влада био је усаглашен са тадашњим правилима WАДЕ и представљао је квалитетно рјешење поготово у дијелу награђивања наших спортиста гарантујући највеће премије у региону. Но, да би се избавили из ове до сада невиђене ситуације у којој се данас црногорски спорт нашао, колико је у понедјељак, иницираћемо Предлог измјена и допуна спорне двије одредбе Закона о спорту те предложити њихово хитно усвајање и на тај начин, ријешити проблем неусаглашености Закона са новим Свјетским антидопинг кодексом из 2021. године -  наводе они.

У ДПС-у наводе да ће овим поступком сачувати углед нашег спорта на међународном нивоу и укинути санкције према нашим спортистима.

  - Нажалост, и у ову ситуацију су нас својим непрофесионализмом довели незнавени и неспособни руководиоци Министарства просвјете, науке, културе и спорта. Него шта очекивати када се на његово чело налази министарка Братић која очито има намјеру и спорту доћи главе као што је то већ учинила са образовањем. Ако се ова лакрдија настави, да ли постојећом Владом, новом или реконструисаном, сигурно је само једно – јавна управа иде путем тоталне деградације и нефункционисања, а Црна Гора ће наставити да клизи ка свом нестанку - додају из клуба посланика ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:27