/ - DPS
04/08/2022 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Žabljak: Nadležni da utvrde ko je bespravno postavio spomenik Draži Mihailoviću

Nećemo dozvoliti da se u našoj opštini koja slovi za nesumnjivo mjesto narodnih heroja rehabilituju zločinci iz Drugog svjetskog rata, te izjednačava četnička ideologija sa partizanskom, navode oni

Skandalozno ponašanje pojedinca koje se ogleda u podizanju spomenika Draži Mihailoviću na Žabljaku, dokaz je da se u Crnoj Gori, zahvaljujući politikama koje su nakon 30. avgusta 2020. godine, nažalost predstavljale okosnicu vlasti, povampirile nesrećne četničke ideologije, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

 - Nedopustivo je otćutati jedan ovakav provokatorski čin, koji u 21. vijeku ima za cilj besramno da slavi lik i djelo osvjedočenog i presuđenog saradnika okupatora. Nećemo dozvoliti da se u našoj opštini koja slovi za nesumnjivo mjesto narodnih heroja rehabilituju zločinci iz Drugog svjetskog rata, te izjednačava četnička ideologija sa partizanskom, navode oni.

Kako navode iz DPS-a, zato u ime Žabljačanki i Žabljačana koji su zgroženi ovim postupkom, pozivaju nadležne institucije da identifikuju lice koje je bespravno postavilo spomenik saradniku okupatora na teritoriji opštine Žabljak.

 - Takođe, jasno poručujemo da ovdje na Žabljaku gori antifašistička luča, čiji plamen iskri tako i toliko da pomračuje vidik onima koji poslušnički slijepo slijede ideje Draže Mihailovića, ne znajući da je Crna Gora kroz vrijeme odolijevala brojnim Dražama i da su Draže uvijek završavale na smetlištu istorije, dok se ova zemlja vječnošću, zbog svoje neprestane i nepokorne borbe za slobodu, vjenčala, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:07