Demokratski savez  Albanaca / - DSA
18/04/2024 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DSA: Bošnjaci smatraju da pravo manjinskih naroda pripada samo njima

Prema Bošnjačkoj stranci, pravo manjina je ostvareno, samo ako to pravo pripada njima. Zar nije bio takav odnos i prema izboru sudije Ustavnog suda, kazali su iz Demokratskog saveza Albanaca (DSA).

- Gospodo specijalisti prava, upravo postojeće rješenje Poslovnika, je to koje obezbjedjuje da jedan poslanik odlučuje o tome ko će biti potpredsjednik Skupštine, jer bez potpisa jednog, nema kandidata. A kako to mjesto jeste stvar sporazuma, i naš poslanik se  obratio za podršku, koju ste odbili, a zašta smo dobili podršku dviju albanskih koalcija, te činjenica da je jedan potpisnik predloga, nije i jedini podržavaoc istog. Inače ponudjeni model omogućava i vašu kandidaturu, za koju ne bi ste ni vi mogli dobiti naš potpis - navode iz DSA.

BS: Povući predlog za izmjenu Poslovnika jer nameće izbor potpredsjednika Skupštine iz reda manjinskih partija

Ističu da promjene Poslovnika ne preudiciraju stvari, već deblokiraju vašu težnju da blokirate sve što bi pripalo drugim predstavnicima manjina.

- Gospodo, morate shvatiti da je demokratija nesto šire od same Bošnjačke stranke - saopštili su iz Demokratskog saveza Albanaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:59