Dukaj sa Hrebičkovom / - MJU
19/09/2024 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dukaj sa Hrebičkovom: Unapređenje saradnje sa Češkom u oblasti javne uprave i digitalizacije

Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost procesi su koji se moraju razvijati istovremeno, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Dukaj je danas razgovarao sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom o unapređenju saradnje u oblasti javne uprave i digitalizacije.

- Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost su procesi koji se moraju razvijati istovremeno - rekao je Dukaj.

On je kazao da su prepoznali značaj i vrijednost same digitalne transformacije, kao i da nastoje da taj koncept unaprijede i u potpunosti promovišu.

Sajber bezbjednosti važna u javnoj upravi

- Kroz stvaranje jedne savremene i efikasne javne uprave, trudimo se da digitalizujemo sve poslovne i društvene procese - naveo je Dukaj.

Hrebičkova je poručila da je Češka spremna da Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške u procesu reforme javne uprave, digitalizacije i bezbjednosti.

- Realizacijom zajedničkih programa i projekata naših zemalja nastavićemo da pružamo podršku Crnoj Gori u svim oblastima - kazala je Hrebičkova.

Kako se navodi u saopštenju, Dukaj i Hrebičkova su razgovarali i o drugim temama od zajedničkog interesa, zaključujući potrebu za produbljivanjem saradnje u mnogim oblastima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 14:50