Мило Ђукановић / - Мило Ђукановић
07/04/2022 u 18:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Kао одговорна чланица, ЦГ подржала суспендовање Русије из Савјета за људска права УН

Како је истакао, агресија Руске Федерације на Украјину је најбруталнији вид кршења људских права и фундаменталних принципа међународног права људских права и међународног хуманитарног права

Kао одговорна чланица УН и Савјета за људска права и чланица Савјета Европе, Црна Гора никада није и неће бити слијепа на гажење принципа људских права, а посебно на угрожавање права на живот. Зато је данас Црна Гора подржала резолуцију Генералне скупштине УН којом су суспендована права Руске Федерације као чланице Савјета за људска права, поручио је предсједник  Црне Горе Мило Ђукановић.

 - Kао чланица Савјета за људска права, Црна Гора је обавезна да дјелује у правцу јачања унапређења и заштите људских права и на националном и на глобалном плану, и да пружа дјелотворан и ефикасан одговор нарочито на најозбиљнија кршења људских права - нагласио је он на Твитеру.

Како је истакао, агресија Руске Федерације на Украјину је најбруталнији вид кршења људских права и фундаменталних принципа међународног права људских права и међународног хуманитарног права.

- Држава која врши агресију против друге суверене земље, недискриминаторно таргетира цивиле и уништава њену цивилну инфраструктуру није позвана да буде чланица највишег радног тијела УН за заштиту и унапређење људских права - јасан је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:50