/ Фото: Твитер
03/12/2021 u 05:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић криви Владу за извјештај Европске комисије: У ћошак и ћутите

Влада Здравка Кривокапића до сада служила великосрпским интересима, поручио је он

Предсједник опозиционе Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић казао је на синошњој конвенцији ДПС-а у Мојковцу да је Влада Здравка Кривокапића до сада служила великосрпским интересима.

Кабинет Кривокапића поручио ДПС-у: А ти, ти се нећеш вратити

- То је Влада која је, умјесто да служи својој држави, служила другој држави. Она је служила српским интересима, прецизније великосрпским интересима у Црној Гори - поручио је он.

Ђукановић је додао и како је то Влада која је "умјесто да служи Европској унији и НАТО-у, служила геополитичким интересима Русије".

- Умјесто да служи мултиетничкој и мултивјерској Црној Гори и да демонстрира то пажњом према свакој вјерској заједници пођеднако, она је заправо служила само интересима једне вјерске заједнице у Црној Гори. Захваљујући томе, довела је у питање пут Црне Горе према Европи, о чему свједочи и извјештај Европске комисије. Тај извјештај се не може другачије прочитати до овако - у ћошак, окрени се према зиду и ћути до смјене - закључио је он.

Ђукановић је био један од говорника на завршном скупу коалиције ДПС - СД - ЛП, уочи избора који ће бити одржани у недјељу.

Подсјетимо, синоћ су из Kабинета премијера Kривокапића истакли су у саопштењу како је Ђукановић "на корак од оставке", док су за бившег премијера Душка Марковића прокоментарисали да је у дубокој оставци. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:13